Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
esport a 40 graus

Esport a 40º per entrar en calor

Poseu-vos en forma sense patir pel fred

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Teniu fred? Doncs oblideu-vos d’ell fent esport. Ara prepareu-vos per suar de valent. I és que la cosa no va de fer exercici i prou, sinó de posar-nos a to en una sala on la temperatura puja i puja fins que arribeu als 40º. Sona bé? Va ser el Bikram Ioga el primer a acostar-nos les altes temperatures de la mà de les seves assanes. El centre per excel·lència es presenta ja com a amant del hot ioga en el seu nom: és l’espai Bikram Yoga Barcelona, amb seu a Sarrià i a l’Eixample.

Entrem a la sala amb una ampolla d’aigua, el matalasset i una tovallola. Som ioguis però som novells en matèria 'hot': ens esperen 90 minuts i 26 postures de Bikram per treballar el cos. D’entrada, un clàssic, notem que fa molta calor. Normal, no? Ens angoixem una mica però escoltem els consells de la professora i, a poc a poc, anem acostumant-nos a la temperatura. La suma de calor i exercici us pot semblar massa però doneu-li un temps. És recomanable no sortir de la classe per aclimatar-se i, això sí, ens avisen: pren-te el teu temps. És a dir, si notem algun mareig o ens angoixem, seiem i ens aturem durant les postures que calgui, ens concentrem en respirar pel nas i, recuperada l’energia, hi tornem. Més consells? Abans d’entrar a classe, hidrateu-vos bé i, durant la sessió, poseu-vos poca roba, còmode i, millor si és tècnica perquè acabareu ben suats.

Publicitat

El millor? Ens notem extremadament flexibles. Vaja, arribem com reines a tocar-nos els peus amb les mans i, en sortir, tenim sensació d’haver fet –molta- feina. Ah i, sent sincers, us direm, que passada una estona... acabem per estimar la calor! Amb dos espais a Barcelona, els de Bikram Yoga programen sessions cada dia de la setmana, matins i tardes i fan classes bilingües: en castellà i anglès.

Publicitat

Ara, a banda del Bikram Ioga també podeu tastar altres modalitats a 40 graus. A on? Fareu bé de passar-vos pels gimnasos Duet Fit. Aquests centres Low Cost programen fins a quatre sessions diferents a alta temperatura: Stretch, Pilates, Core i, també, Ioga. Tenen una sala pensada per elles! El Pilates és ideal per tonificar el cos, oi? Doncs imagineu-vos practicar-lo a 40 graus. Ja esteu suant? No serà com fer exercici a una sauna però gairebé perquè alliberareu moltes toxines, la vostra musculatura estarà més relaxada i guanyareu mobilitat. La calor i la humitat faran que pugueu estirar molt més els músculs i lligaments, sense por de lesionar-vos. I encara que de primeres això dels 40 graus espanti, l’ambient no és angoixant i sortireu com nous. Produireu més endorfines del normal i us adonareu que crea... addicció.

Publicitat

Passem al Core? L’objectiu és enfortir la zona mitjana del cos, treballant l’abdominal, el recte anterior, el diafragma... tota la musculatura que fa que col·loquem l’esquena recta. L’enfortim, millorem la postura i augmentem la nostra flexibilitat. A Stretch 40º trobareu una classe sense coreografia on es treballa la flexibilitat a través de l’elongació de la musculatura i la mobilitat articular. En fer-ho a aquesta temperatura, hi ha una major activació muscular, s’aconsegueix un major rang de moviments i augmentem la sudoració eliminant més toxines.

Publicitat

Noteu la calor? Tant parlar de suar i d’altes temperatures, l’ambient s’ha carregat una mica, oi? Però si us sentiu millor que mai, agafeu tovallola, ampolla d’aigua i poc més i comenceu a moure el cos. Benvinguts 40 graus, passeu, passeu!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat