Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Córrer entre llibres
© Àlex Gallardo

Esport i llibres: per córrer entre literatura

Us proposem cinc rutes per redescobrir Barcelona de la mà de la literatura!

Escrit per
Carlota Martí
,
Víctor Martí
i
Laura Font
Publicitat

Ens cordem les vambes però amb un llibre a la mà. Quan sortim a córrer ens agrada descobrir noves rutes i, per inspirar-nos, ens hem capbussat en cinc novel·les que ens han portat a recórrer diferents punts de la ciutat. Barcelona és l’escenari on avancen les pàgines de totes elles i seguint les seves línies us proposem sumar un grapat de kilòmetres ben literaris!

'Náufragos'. Laura Pérez, Pablo Monforte (Editorial Salamandra)

'Náufragos'. Laura Pérez, Pablo Monforte (Editorial Salamandra)

"A el mar no me gusta, más bien me obsesiona". El mar apareix una i una altra vegada a Náufragos, una novel·la gràfica on els protagonistes, el Julio i l'Alejandra, l'enyoren, el necessiten i el busquen. Es coneixen gràcies a la literatura i, en concret, els contes publicats pel Julio al fanzine 'El jardín metálico', s'intercanvien telèfons de la mà de Moby Dick, a les platges de l'Albufera s'enamoren, al mar de Barcelona es retroben i a les aigües del Parc de la Ciutadella es posen al dia. Si ens posem en la pell dels dos, arrencaríem a córrer pel front marítim i pujaríem fins als búnquers, passant per un parc Güell on el Julio s'adona que és incapaç de seguir el ritme de la seva parella. Nostàlgia, amor, literatura i el Madrid de 1981 i la Barcelona de 1991 com a protagonistes.
Consulta la ruta completa

'El Forat'. Jordi Amor (l’altra editorial)

'El Forat'. Jordi Amor (l’altra editorial)

Després de fer una birra (millor una aigua) a una terrassa de la plaça d'Osca, aixequeu-vos (sense tirar a terra cap cadira ni fer enrenou) i comenceu a córrer camí d’una altra plaça (la de la Concòrdia) on el protagonista sempre queda amb el Barni. allà, li demana que li cuidi la casa i li doni de menjar als gats mentre ell marxa al sud-est asiàtic. el forat (de jordi amor) és un llibre escrit així, en minúscula i amb molts parèntesis i això és tradueix en una lectura sense pauses, angoixant i precipitada. va! Deixeu enrere el Barni, augmenteu el ritme i baixeu fins al seu refugi, passada la carretera de Collblanc, més a prop de can Vidalet. Allà potser hi trobeu encara restes de la k, la suïssa, i si encara us queden forces, haureu de seguir fins a la zona franca per visitar el magatzem on potser un estiu us toca treballar de vigilants nocturns (tètric, gegant d'una frescor gòtica, sense wifi, sense companyia).
Consulta la ruta completa

Publicitat
'La fada Negra'. Xavier Theros (Editorial Destino)

'La fada Negra'. Xavier Theros (Editorial Destino)

Barcelona, 1943. La ciutat sobreviu sota la minoria de l'edat de la reina Isabel II i la mà de ferro del seu regent, el general Espartero. És una Barcelona bruta, obscura i asfixiada rere les muralles. Tot està preparat perquè l'exèrcit iniciï un bombardeig que durarà tres mesos. En aquest context, el capità Llàtzer Llampades haurà de resoldre uns crims que el portaran a resseguir els límits de les muralles. Acompanya'l per les actuals Ronda de Sant Antoni i de Sant Pau, l'antic front marítim de l'actual Passeig Colom i la Ciutadella. Un cop al parc, deixa't endur per la imaginació i dibuixa l'antiga fortalesa militar des d'on l'exèrcit de la Corona del Regne d'Espanya va controlar la ciutat entre el segle XVII i finals del XIX.
Consulta la ruta completa

'La mala dona'. Marc Pastor (Ara Llibres - edició de butxaca)

'La mala dona'. Marc Pastor (Ara Llibres - edició de butxaca)

A Barcelona ens encanta pensar que tenim la versió femenina de Jack el Destripador. Marc Pastor recrea a "La Mala Dona" els (suposats) crims d'Enriqueta Martí, l'assassina del Raval, que va tenir en vil la Barcelona de finals del segle XIX. Per la nostra sanguinària ruta comencem al bell mig del Raval, al domicili d'Enriqueta Martí. Des del Raval, travessarem al Gòtic tot seguint a l'inspector Cuervo, que recorrerà Barcelona recollint pistes dels múltiples assassinats. Acompanyeu-lo després cap al Paral·lel, on després d'una parada tècnica al Molino ens enfilarem cap a la muntanya màgica. Passarem primer pel costat del Jardí Botànic, on antigament s'hi trobaven els campaments gitanos i acabarem la ruta a la Caseta del Migdia. Amb vistes al mar i al cementiri de Montjuïc, per poder reflexionar sobre el poder de l'opinió pública en un cas com aquest.
Consulta la ruta completa

Publicitat
'Un home cau'. Jordi Basté i Marc Artigau (Rosa del Vents)

'Un home cau'. Jordi Basté i Marc Artigau (Rosa del Vents)

Resoldre un suposat assassinat a un espigó de Barcelona és l'excusa que tenen Jordi Basté i Marc Artigau per presentar-nos a l'investigador Albert Martínez, un amant de la bona vida. A través de les seves pàgines podrem fer un passeig pels llocs més trendys de Barcelona i de pas mirar de resoldre un misteri amb regust burgès. Començant als jardinets de Gràcia i amb vistes a l'hotel Casa Fuster anirem serpentejant per Gràcia fins a arribar a la Plaça Lesseps, des d'on pujarem a admirar Barcelona als Jardins del Putxet per acabar a la plaça de Sarrià, lloc de residència de l'investigador.
Consulta la ruta

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat