Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
nens jugant

Esports originals pels nens

Pels fills més indies: flamenc, tir amb arc, rugbi o bàdminton!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Teniu uns nens a casa que són curiosos de mena? Doncs segur que us ho agraeixen si aquest curs fugiu dels clàssics i busqueu esports més underground. Oblideu-vos del futbol, el bàsquet o el tennis perquè no tots els nens somien ser Messi, Gasol o Nadal. Ajudeu-los a descobrir disciplines més minoritàries apuntant-los a ciclisme en pista, hoquei línia, dansa en anglès... Ei, i si us animeu segur que a vosaltres també us acullen amb els braços oberts!

 

 

Hoquei línia
PERE ROMERO

Hoquei línia

Nens, ni herba, ni gel. Hoquei però sobre patins en línia! Què us sembla? Es juga en pistes de fusta, d’asfalt, de ciment o sintètica semblants a la de gel. El millor? Que s’agafen velocitats d’escàndol perquè es calcen patins de quatre rodes consecutives. Pares, mares, no comenceu a patir! Si voleu que els petits agafin l’stick amb cura dirigiu-vos als Tsunamis Barcelona. Des de prebenjamins fins a sèniors, són un dels clubs de referència de casa nostra.

Bàdminton

Bàdminton

Volen un esport de raqueta? El tennis i el pàdel són massa mainstream i l’esquaix millor deixem-ho per quan siguin més grans. El bàdminton és la solució i ve directe al vostre rescat! Aquí es juga amb un volant ben lleuger que exigeix, això sí, una gran velocitat i capacitat de reacció. Al Claror Cartagena proposen classes de 60 minuts per nens a partir dels sis-set anys. És a dir, que si ja cursen tercer de primària podran llençar-se a descobrir-lo!

Publicitat
Tir amb arc
David Peralta

Tir amb arc

Els hi heu parlat als vostres petits de Guillem Tell o Robin Hood? Feu-ho i si s’emocionen tant com nosaltres segur que els hi vénen ganes de provar el tir amb arc. Al Club Arc Montjuïc estan especialitzats en l’ensenyament a menors i van fent cursets d’iniciació que s’allarguen durant quatre matins de dissabte. Tot amb la idea que la canalla descobreixi una disciplina que millora la capacitat de concentració, disminueix la impulsivitat i afavoreix la psicomotricitat. L’edat recomanada per iniciar-se? Els sis anys.

Flamenc i sevillanes

Flamenc i sevillanes

Visca els vestits de faralaes! No sabem si arribaran a posar-se’n un, però, perquè no animeu a la canalla a què provi el flamenc i les sevillanes ja des de ben menuts? A Niubó Dansa en saben molt i tenen grups a partir dels set però també estan rumiant amb fer-ne un per encara més petits! Durant els primers anys, l’objectiu és introduir-los al ritme i al compàs fomentat la psicomotricitat i la posada en escena. Ole, ole!

Publicitat
Rugbi

Rugbi

Són els reis del tercer temps. Potser als vostres nens encara no els hi convé fer una cerveseta en acabar però sí conèixer un esport on es respecta l'àrbitre i rival i l’insult no fa acte de presència. Per fi algú amb seny! Ens agrada el rugbi perquè com a esport és una passada però, sobretot, per la seva filosofia. Els del Químic Rugby entrenen a la Teixonera, al barri d’Horta-Guinardó i tenen escola i equip infantil i de cadets a banda del sub-21 i el sènior.

Ciclisme en pista

Ciclisme en pista

A casa tots aneu amb fixie? Si la resposta és que sí vol dir que sou víctimes d’una de les modes que més ho està petant a Barcelona. Ara, qui es mou en bici ho fa sempre en fixie! Si el vostre nen ja ha fet els 9 anys, teniu l’oportunitat d’introduir-lo en el món del pinyó fix gràcies a l’escola de ciclisme en pista del Velòdrom d’Horta.

Publicitat
Ioga

Ioga

Si vosaltres i el 90% de les models en fan perquè no els hi hauria d’anar bé també als nens? En introduir-los en la pràctica d’aquesta disciplina mil·lenària estimulareu la seva creativitat, imaginació i sensibilitat. A més, és una activitat zero competitiva –al·leluia!- on aprendran a mantenir la calma en situacions difícils i creixeran amb la ment tranquil·la. Els amics de Yoguitos fan classes en diferents centres de Barcelona per nens a partir dels 3 anys.

Corfbol

Corfbol

Nens i nenes barcelonins! A la platja del Bogatell hi ha dues cistelles fantàstiques però durant l’any, també podeu entrenar a cobert gràcies al Korfbal Club Barcelona. Feu-vos del club i trieu el corfbol com extraescolar que els hi fareu un favor als pares! Per si encara no ho sabeu, és un esport mixt. Penseu-hi, si teniu nen i nena, us estalviarà molta feina perquè tots dos compartiran equip i jugaran a la mateixa hora. I de què va? Doncs, d’introduir la pilota a la cistella del rival a base de cooperació, no violència i habilitat!

Publicitat
Ballet & Jazz en anglès

Ballet & Jazz en anglès

Resoldreu dos problemes en una mateixa tarda! Mouran el cos i, a més, aprendran anglès! Really? Yes! A Slam Dancing Studio aposten per la dansa però també per ensenyar-la en un altre idioma. A l’estudi del carrer Llibertat, obren grups per menuts d’entre 4 i 6 anys que busquin fer un primer tastet de ballet i jazz a la vegada que comencen a defensar-se amb l’anglès.

A bon preu

A bon preu

Centres Cívics

51 centres cívics! Sembla mentida però en tenim tots aquests repartits per la ciutat de Barcelona. Acosteu-vos i demaneu el fulletó d’activitats perquè en tots ells trobareu opcions perquè els nanos facin esport a molt bon preu. Des de dansa creativa a balls urbans passant per altres opcions on exercitar-se en família.

 

Esplais i caus

Jo sóc de cau! Jo d’esplai! Sigueu del que sigueu, si ho heu provat segur que ho dieu arreu amb orgull. Sembla que quedi tatuat al cor. Allà on visqueu de la ciutat segur que en trobeu un per apuntar la canalla. Aquí d’esport en fan sobretot en forma d’excursió, amb sortides per conèixer la natura que tenim més a prop. També, però, hi ha tardes en què la cosa va més de jocs al parc o a la pista del barri. I tot, a preus molt assequibles!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat