Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Esports que ens poden ajudar a córrer millor
Esports que ens poden ajudar a córrer millor

Esports per córrer millor

Completeu el vostre dia a dia esportiu!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

No tot és córrer. Si esteu enganxats a això de posar un peu davant de l’altre i sumar kilòmetres, felicitats! Ara, provar altres disciplines també us pot anar de perles. Per què? 'Si corres perquè t’agrada i vols estar en forma, si busques esport salut i pots complementar el córrer amb altres esports és perfecte. Has de buscar-ne uns que no tinguin impacte. Així, pots seguir entrenant i treballar més volum, millorar la postura, la flexibilitat o guanyar en força sense carregar les articulacions', ens diu la Jes Bonet. Si us sona el seu nom és perquè ha guanyat una pila de curses populars a Barcelona, és ambaixadora de la marca Salomon i dirigeix el grup de corredors Run4you. Amb ella seiem abans d’un entrenament perquè ens expliqui quins altres esports ens poden ajudar a córrer millor. Com diu la blogger Isabel del Barrio córrer és alguna cosa més i per, fer-ho, cal estar en forma i no al revés!

La primera recomanació arriba en dues rodes: 'Fer bici és una bona opció perquè treballes la capacitat cardiovascular però no tens impacte. No vol dir que hagis de sortir cada dia però, per compensar, un entrenament extra pedalejant, pot anar molt bé'. Si plou i us fa mandra mullar-vos però voleu moure el cos igualment, la Jes ens diu que ens podem quedar al gimnàs i optar per l’el·líptica. 'Està súper bé perquè s’assembla molt a córrer però no hi ha impacte. És molt millor opció quedar-se amb l’el·líptica que amb la cinta. També, opteu també pel treball de musculació per enfortir articulacions, musculatura i evitar lesions', afegeix. Millorem capacitat cardiovascular i, també, guanyem força i posem el cos a punt per no patir imprevistos. Ara, també pot anar bé treballar la postura o la flexibilitat! Pel primer la Jes ens parla del pilates i pel segon del ioga. 'Moltes vegades ens oblidem de totes dues coses però cal treballar-les i dedicar-lis un dia'. La bici, l’el·líptica, el pilates, el ioga... si correu, us ajudaran a treballar altres grups musculars, millorar altres habilitats i, també, us trauran per una estona de la monotonia del córrer!

Bicicleta

Bicicleta

La Jes ens recomana posar els peus als pedals i anar sobre dues rodes per completar el nostre entrenament. Si no coneixeu gaires rutes, podeu unir-vos a les sortides que fan els de The Bike Club, On y Va o a les rutes només per noies de la nova botiga Doménica. Si encara us heu d’equipar i fer-vos amb una bicicleta feu un cop d’ull als locals on millor us aconsellaran. Ara, si ja domineu una mica això de donar-li al pedal i voleu pujar de nivell i deixar de ser tan domingueros opteu per fer cada cap de setmana alguna de les rutes més populars de l’app Strava.

Publicitat
El·líptica

El·líptica

Més fàcil impossible! D’el·líptiques en podeu trobar a tots els gimnasos de Barcelona. Si sou d’algun Centre Esportiu Municipal, dels DiR, dels Metropolitan, dels Claror o dels Holmes Place... us esperaran a la sala de màquines! Ara ja no ens sobta però els més 'pros' tenen el·líptiques que porten pantalla de televisió incorporada. Si preferiu no deixar-vos els calers en un gimnàs, a la Diagonal, poc abans d’arribar a Palau Reial, trobareu una d’aquestes estacions amb màquines... entre elles, una el·líptica. I gratis eh!

Pilates

Pilates

Ho fa la nostra iaia, la nostra cosina adolescent i la nostra parella Normal! Moviments controlats, estiraments, control de la respiració... a través de tots ells, el pilates enforteix el nucli central –el core-. Amb la seva pràctica es treballa la zona abdominal, la lumbar i els glutis i el cos guanya en equilibri i el mal d’esquena es suavitza. A Barcelona hi ha una pila de centres on practicar-lo: des de més personalitzats com Ananda (Torras i Pujalt, 54) fins als gimnasos o els centres cívics.

Publicitat
Ioga
©Ricard Sarrate

Ioga

'Tota activitat física saludable i que ens aporti benestar ha de tenir tres potes: càrdio, tonificació i flexibilitat i el ioga t’aporta les tres coses. És una disciplina global on la flexibilitat no és un objectiu sinó una conseqüència', ens expliquen a Yoga Transforma (Vico, 31). A través d’exercicis i estiraments molt variats, a base d’adho mukhas, guerres i cobres, el ioga ens ajuda a trobar l’equilibri en totes les parts del cos. Pels que sou corredors, també, en els darrers anys, han aparegut centres que programen sessions especials pensades per vosaltres, un d’ells Karuna (Roselló 356-358): 'El que fem és posar l’atenció en tot el que podem treure del ioga a l’hora de córrer. Disminuïm la tensió i la rigidesa muscular, reduïm risc de lesions i connectem amb el cos. Això es tradueix en una capacitat per saber quins músculs hem de tenir actius en córrer i quins podem relaxar per estalviar energia', afegeix en Ricard Sarrate.

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat