Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Esport en zones empresarials
© Jordi Saragossa

Fer esport a prop de la feina

Rutes per córrer i anar en bici pels centres empresarials de Barcelona

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Aixequeu­-vos de la taula i feu exercici abans de tornar a la feina! Sortiu de casa a les set del matí i no hi torneu fins les nou de la nit. Hores i hores d’oficina i, a més, en una zona empresarial un pèl deixada de la mà de Déu. Ànims! Mireu-­li el cantó positiu, amb sort, esteu envoltats de natura i de zones on córrer i anar en bici sense patir pel trànsit i els semàfors. Un consell: Movescount, Strava i Wikiloc són una mina per trobar bones rutes! Nosaltres, us donem idees per rodar i sumar kilòmetres entre reunió i reunió!

Mas Blau

A tocar de l’aeroport del Prat, si treballeu al Mas Blau ara esteu d’enhorabona perquè també s’hi atura la línia 9. Tot i això, arribar-­hi segueix assemblant­-se massa a una odissea. Ara, parlem de fer exercici que així segur que us arrencarem més d’un somriure. En Biel Ràfols, team manager de Salomon, una de les empreses de la zona, ens recomana tres itineraris: el primer, envoltant l’aeroport, per al·lucinar amb els avions i fer uns 16 kilòmetres abans de posar-­nos de nou l’americana. El segon, pels amants de les dues rodes i amb ganes de sumar una mica de desnivell: una pujada a Sant Ramon. El tercer, més suau, pels voltants del Delta del Llobregat, envoltats de verd però sobre asfalt.

Consulta les rutes:
Mas Blau 1
Mas Blau 2
Mas Blau 3

Publicitat

Tordera

Inditex. Us sona? El gegant espanyol de la moda té seu a Tordera i allà són un bon número de treballadors els que s’hi acosten cada dia per seguir servint­-nos de roba. L’Ana dissenyava a Massimo Dutti. Allà, compten amb un gimnàs dirigit pel Doctor Cánovas on s’aplica un mètode d’exercici en què s’hi inverteixen només 20 minuts. Però si us agrada fer exercici a l’aire lliure, apunteu! Si voleu agafar la bici o córrer, a prop teniu els Estanys de Tordera, el Montnegre, el monestir de Roca­Rossa i sempre podeu optar per donar­li al pedal resseguint el riu per arribar fins la desembocadura i respirar a prop del mar.

Consulta les rutes:
Tordera 1
Tordera 2
Tordera 3

Publicitat

Martorell

Què se’ns hi ha perdut a Martorell? De tot! Aquí la cosa va de quatre rodes, les dels cotxes que pensen, dissenyen i fabriquen els treballadors de la Seat. A l’any són prop de 400 mil vehicles. Una barbaritat, vaja! En Joan, treballador de la firma, ens diu que a la fàbrica tenen fisio i, atenció, perquè cada any s’hi organitza la Cursa PQT. Una prova on els treballadors/corredors completen un circuit de 5 o 10 kilòmetres al voltant de les instal·lacions de Martorell. Aquest any, se celebra el 22 de maig. Si voleu entrenar per la cita, molts dels empleats fan bici a tocar de Montserrat o corren per Sant Esteve, Abrera o el Riu Llobregat.

Consulta les rutes:
Martorell 1
Martorell 2
© Jordi Saragossa

Publicitat

Sant Joan

HP, Sharp, TVE, Catalana Occident, Axa.. seguim? Al Polígon Can Sant Joan s’hi ubiquen prop de 50 empreses i hi treballen unes 12 mil persones. Normal que el ferro de Sabadell vagi a petar de gent amb portàtil! La Marta Blanch treballa a HP i ens confessa que al mateix site poden fer zumba, crossfit, ioga o jugar a squash, bàsquet o futbol en lligues que s’hi organitzen. Si arrenquem a córrer, la ruta que tothom ha fet al menys un cop a la vida al migdia és aquesta. Si rodeu i teniu unes dues horetes podeu anar des d’HP fins Can Coll, visitar Rubí o acostar­-vos fins a la Plaça Mireia, a Collserola. El dia que se us en vagi una mica l’olla pugeu fins a la Mola.

Consulta les rutes:
Sant Joan 1
Sant Joan 2
© Jordi Saragossa

Publicitat

Zona Franca

Si us toca treballar per la Zona Franca o la plaça Europa... enhorabona! Teniu a tocar un dels pulmons de la ciutat: la Muntanya Màgica de Montjuïc. Més fàcil impossible! Si us agraden els reptes podeu posar­-vos a prova fent el recorregut de la Salomon Run: 10 kilòmetres amb 200 metres de desnivell positiu i ben farcits d’escales. També, podeu agafar la bici i fer una hora de rodatge pujant fins el Castell, passant pel recinte del Pau Negre i voltant a prop del Parc del Mirador del Migdia. Gaudiu de les vistes!

Consulteu les rutes:
Zona Franca 1
Zona Franca 2
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat