Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
geocatxing
©Carlota Martí

Geocatxing a Barcelona

Animeu-vos a buscar tresors pels carrers de Barcelona. Us expliquem com trobar els més de mil catxés que s’amaguen per la ciutat!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Barcelona és amiga dels aventurers i d'aquells que tenen ganes de trobar tresors amagats. Entre edificis emblemàtics, carrers que passen desapercebuts o cabines de telèfon, podeu vestir-vos de detectius i practicar el Geocatxing. És un joc o, més aviat una experiència, i es basa a buscar tresors –catxés– amb l'ajuda d'un GPS o un smartphone. Ideal per 'jugar' entre amics o en família és, també, una oportunitat per fer turisme de manera diferent.

Nosaltres, que també som curiosos de mena, n’hem buscat un de facilet al costat de la Casa Batlló. I sí, hem llegit la pista que apareixia al final de la descripció del catxé i gràcies a ella, ens ha costat un pèl menys. I és que d’entrada és millor plantejar-se reptes senzills per evitar caure en la frustració del geocatxer!

El primer que heu de fer és registrar-vos al web www.geocaching.com o a l’aplicació Geocatxing i triar entre els més de mil catxés que us esperen amagats per Barcelona. Comenceu per un de dificultat 1 o 1,5; de mida gran –així serà més fàcil de veure i inclourà més tresors-, mireu les coordenades on es troba i deixeu-vos guiar pels comentaris i per la pista. Ja noteu pessigolles a l’estómac?

A dins, sempre hi trobareu el logbook, un full on signar-hi i deixar constància del dia en què l'heu trobat. A més, en els catxés més grans també us topareu amb objectes d'intercanvi que es poden agafar, però que si us emporteu haureu de substituir per un altre del mateix valor.

A banda dels buscadors, també hi ha els que amaguen els tresors. I ho fan en punts turístics però també en racons més desconeguts. Barcelona és plena d'objectes invisibles i qualsevol localització és bona però encara ho és més si permet al geocatxer descobrir un lloc de la ciutat que no coneixia. I és que hi ha molts que ja s'ajuden del geocatxing per viatjar de manera diferent. Podeu començar per Barcelona però teniu tot un món per recórrer saltant de catxé en catxé; a Catalunya n'hi ha més de 13 mil i a l'Estat tenim prop de 44 mil tresors per buscar.

Si teniu ganes de conèixer altres geocatxers, el Catalunya Team organitza cada tercer dijous de mes una trobada a la Vil·la Olímpica de Barcelona a les 21 h de la nit i si voleu comprar gadgets, feu-ho a TotxGeo, l'única botiga oficial de Geocatxing a Espanya.

I només una recomanació més: quan sigueu tan precisos com Sherlock Holmes opteu per cerques més complexes, en sèrie i amb enigmes: a Barcelona n'hi ha una inspirada en Bola de Drac i una altra que us portarà per les botigues més emblemàtiques de la ciutat. Elemental, estimat Watson!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat