Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
gonnafit

Gimnàs a l'aire lliure a Barcelona

Descobreix les classes dirigides entre amics per posar-se en forma aprofitant els carrers i els parcs de Barcelona!

Publicitat

Deixeu que us toqui una mica l’aire i a l’hora de triar gimnàs, oblideu-vos dels centres tancats i opteu per un d’outdoor. És un nou concepte: classes dirigides amb entrenador i companys de suor però pels parcs i els carrers de la ciutat. Prepareu-vos per, primer, passar-vos-ho bé, després, conèixer gent i, a més a més –ja que hi som- millorar la vostra forma física. Per aquest ordre! És la filosofia de Gonnafit (670 23 18 78). Nascuts el 2013, el grup se cita amb l’entrenador a un dels cinc punts estratègics de la ciutat i durant una hora entrenen, juguen, riuen i es posen en forma sense adonar-se’n.

“No cal fer exercici sol, sense parlar amb ningú i sense passar-nos-ho bé!” diu l’Adrià Buzón, CEO de Gonnafit. I és que no són un servei simple de classes de fitness, han creat una metodologia que es posa en pràctica en les més de 30 sessions que ofereixen a la setmana. Els seus trets diferencials? Esport a l’aire lliure i classes basades en el joc. “Són programes d’entrenament en què adaptem al fitness jocs tradicionals i no ens obsessionem pel treball físic sinó que prioritzem la diversió. A més, són exercicis que ‘obliguen’ als alumnes a relacionar-se molt entre ells”. Si sou dels que aneu al gimnàs i no saludeu a ni déu, a Gonnafit us serà difícil seguir amb aquesta línia. Durant les sessions, es treballa en equips o per parelles i es juga a un pilla-pilla més 'canyero' o es ‘competeix’ per veure quin equip arreplega més cons i al que perd se’l ‘castiga’ a fer unes quantes voltes pel parc. Hi ha classes al llarg de tot el dia i no els espanta el fred ni la pluja. Si aneu mes a mes, la quota us sortirà per menys de divuit euros i el que més ens ha agradat... no hi ha matrícula!

La comunitat és molt important en aquest gimnàs outdoor i a través d’una app els gonnafitters avisen a l’entrenador de si aniran a classe o no. A més, hi ha un rànquing en què es premia la constància – un punt per cada classe a la qual vas-, on pots picar-te amb la resta o saber si aquell noi que t’agrada anirà a les vuit a fer Urban Fit a Ciutadella. “S’han creat moltes parelles!”, explica Buzón. No sabem si és l’aire lliure o què, però solters: deixeu-vos d’speed-datings i proveu amb Gonnafit!

Si preferiu una opció de fitness a l’aire lliure més exigent, amb rutines d’entrenament més clàssiques –sèries d’esquats, flexions, abdominals...–, funcionals i d’alta intensitat, amb un rotllo més proper als militars podeu unir-vos als Urban Gorillas (657 405 088 ). Tenen sessions per tots els nivells però sempre busquen que el ‘Goril·la’ tregui el millor de si mateix. Ah, els entrenaments són en anglès així que també és un bon lloc on practicar idiomes per poc més de 24 euros al mes!

També t'agradarà

 • Llocs d'interès
 • Sarrià - Sant Gervasi

El cap de setmana és quan es disposa de temps per fer l'excursió al passeig de les Aigües (la carretera de tota la vida), un destí amb vistes que comparteixen els fondistes més experts i els que s'hi inicien. Es pot començar o acabar al pla dels Maduixers o a la plaça Mireia (a Esplugues de Llobregat). Quan completeu el circuit sencer, que en total s'allarga 18 quilòmetres, considereu-vos preparats per córrer la Cursa de la Mercè (10 quilòmetres).    

 • Esports
 • Sant Martí

Des de l'hotel Vela fins abans del Fòrum, un tram ideal per córrer fins i tot de nit, perquè es troba ben il·luminat. Barcelona té 4.873 metres de platja, des de la de Sant Sebastià fins a la de Llevant, i l'entrenament pot començar des de qualsevol punt del litoral. Perevitar les zones d’alta densitat de la Barceloneta, una bona idea pot ser començar a la platja de Bogatell.

Publicitat
 • Què fer
 • Espais per a celebracions
 • Diagonal Mar i el Front Marítim del Poblenou

Llegim el llibre 'Barcelona corre. Rutes per viure la ciutat amb bon ritme', una guia amb 23 rutes i consells pràctics per a corredors. Per proximitat escollim la número 5 (batejada com El Fòrum dels corredors pels autors Pere Bosch i Núria Blanco). La proposta equival als 2.600 metres de l'avinguda Diagonal, entre els carrers Badajoz i Josep Pla; s'han  d'esquivar bancs i bicicletes i segurament coincidirem amb altres runners que aposten per aquest terreny pla, asfaltat i còmode (obvieu el flat).  

 • Llocs d'interès
 • Gràcia

Triem una altra escapada de les que suggereix el llibre i ens decantem per la noctuna, formada pels 5.200 metres que separen la carretera de Collblanc del metro de Joanic? Passarem per la Travessera de les Corts, la plaça Francesc Macià i finalitzarem la ruta a Gràcia, sempre transitant per carrers il·luminats i amb moltes fonts a l'abast.   

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat