Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gimnàstica rítmica per a adults

Gimnàstica rítmica per adults a Barcelona

La rítmica no és només cosa de nens!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Corda, cèrcol, pilota, maces i cinta. Us sonen? Són els cinc aparells de la gimnàstica rítmica i tenim una bona notícia per donar-vos: tingueu l’edat que tingueu, podeu aprendre a moure-us amb ells perquè la gimnàstica rítmica per adults també existeix. Els salts, els girs, les passades... no estan reservats només als més petits. “Però, a veure, què vol dir per adults?”. Això és el que pregunten la majoria d’alumnes que s’acosten per primer cop a les classes de Rítmic BCN (Vilamarí, 37). Ara, ja us contesten des d’aquí, tenen alumnes des dels 17 fins als 35 i estan oberts a qualsevol edat.

© Carlota Martí

“La gimnàstica rítmica sembla una activitat amb data de caducitat. Però les nostres classes són una oportunitat perquè gent que no n’ha fet mai o que la va provar de petita, tinguin opció d’aprendre’n. Comencem des de zero”, ens diuen la Vanessa i l’Alba, professores de les sessions de dilluns i dimecres. Malles, mitjons i una samarreta. Així vesteixen les alumnes que veiem fent una sessió de rítmica. Amb la Vanessa liderant, comencen amb un escalfament on no falten els espagats o els 'sapos'. “Es progressa ràpidament i guanyen flexibilitat amb el pas de les sessions. També, si havien fet rítmica de nenes, els músculs s’acostumen un altre cop a la feina i tornen a tenir la flexibilitat de sempre”, apunta la Vanessa.

Publicitat
© Carlora Martí

Entre les alumnes, un grapat havien descobert la rítmica de petites però, també, n’hi ha que s’hi acosten a ella per primer cop. “Feia 15 anys que no en feia. Vaig estar buscant durant molt temps algun lloc on practicar-la i vaig trobar que aquí hi havia classes per adults i m’agrada molt. Em costa molt més que quan era petita però, porto només tres mesos i des que vaig començar fins ara he millorat moltíssim”, ens diuen. Després d’un primer quart d’hora on connecten amb el cos, arriba el moment més especial –i esperat!-. Acostar-se a l’aparell del dia. En cada sessió treballen amb un de diferent i, avui, els hi toca el preferit per la majoria: la cinta. Lluminosa, de color i amb una vareta al final, és l’estrella de la disciplina. Si l’agafes, no la vols deixar anar, expliquen. Treballen moviments, girs i passades de forma individual i, després, fan llançaments en parella. Ara, el millor és quan en grups de quatre i col·locades cadascuna a un cantó de la pista, les llencen al centre dibuixant ones en l'aire.

Publicitat
© Carota Martí

La música, el ball, la coordinació i la flexibilitat són els ingredients bàsics d’una disciplina que és elegant en cadascun dels seus moviments. La majoria d’alumnes vénen dos dies per setmana i són classes d’una hora on treballen al seu ritme acompanyades de música. Estan dividides en tres parts ben diferenciades: la tècnica de base, els aparells i les coreografies. S’orienten diferent de les sessions de rítmica de competició perquè, tot i que es treballa tot, són menys tècniques i una mica més curtes. “Com a professora també és un repte. Estem acostumades a donar classe a nenes més petites. Però ens agrada molt treballar amb elles. Són més serioses, no es queixen mai i estan molt motivades. Vénen perquè volen i li posen molt de morro”. I passa res si mai hem fet res? No! Aquí la idea és passar-ho bé i gaudir-ho. “La rítmica està molt enfocada a la competició, aquí hi ha opció de viure-ho de manera diferent, com un hobby”. I és una iniciativa pràcticament única a la ciutat.

Publicitat
© Carlota Martí

Si teniu una espineta gravada al cor perquè els pares no us van apuntar a rítmica de petits, deixeu de retreure'ls. Feu un pas endavant i agafeu corda, cèrcol, pilota, maces i cinta. Jugareu i llençareu els aparells, els aprendreu a moure mentre salteu o gireu, guanyareu flexibilitat, coordinació i habilitat i complireu, per fi, aquell somni d’infantesa que us quedava pendent.

Publicitat
© Carlota Martí

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat