Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Kangoo Club energyAS
© Kangoo Club energyASKangoo Club energyAS

Kangoo Jumps a Barcelona

L’esport dels cangurs amb menys impacte de Barcelona!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Una sala de gimnàs, un grup d’unes 7 persones, es fan diferents exercicis fàcils de seguir al ritme de la música i la veu d’una monitora els guia i els anima a esforçar-se al màxim. Fins aquí tot normal. Ara, fixeu-vos-hi bé: salten. Salten molt! Com cangurs! I no es fan mal. El secret? Als peus!

Porten els peus equipats amb unes botes que semblen patins però que tenen una sola amb efecte molla. Són les Kangoo Jumps: unes sabatilles de rebot que es postulen com el calçat esportiu de menor impacte del món i que són l'element diferencial d'aquestes sessions d'activitats dirigides. "Originalment, van ser creades a Suïssa per a la rehabilitació i recuperació de lesions de lligaments de genoll. Les botes absorbeixen el 80% de l'impacte, protegint així les nostres articulacions quan fem activitat", expliquen l'Alice Margary i la Susana Molina, fundadores del Kangoo Club energy.AS Barcelona: l'epicentre, ara, del Kangoo a la nostra ciutat.

© Kangoo Club energyAS

Publicitat

El primer cop que us poseu unes Kangoo Jumps als peus pensareu que sou incapaços d'aixecar-vos. Ai, aquest equilibri! No patiu, us acostumareu ràpidament! Un cop drets, la idea és trepitjar sempre al centre de la bota. Kangoo Power, Bootcamp, Discovery, Dance i Kick & Punch. Són els cinc programes en què es treballa amb les botes als peus. El més popular? El Power! "S'entrena la potencia al ritme de la música i de forma divertida. Treballem amb intervals d'alta intensitat i fem pauses per recuperar. És la que agrada més perquè sents que ho dones tot i, també, és fàcil de seguir". Ho és! Comencem amb un escalfament on movem els peus a banda i banda i anem encadenant moviments senzills que, tot i la nostra manca de coordinació, es memoritzen ràpidament. Així, fem coreografies simples però esprement-nos al màxim: posant-hi força i velocitat. "Demà no tindràs agulletes! Al principi, tens la sensació que treballes molt les cames però, en realitat, es fa un treball global de la musculatura de tot el cos", ens adverteix l'Alice. Les botes pesen prop de 2 kg cadascuna així que en aquestes primeres sessions serà important, també, aprendre bé la tècnica de cada moviment per controlar-les bé, treure el màxim profit de la sessió i no fer-os mal.

© Kangoo Club energyAS

Publicitat

D'altra banda, mentre seguim la sessió de Power a l'Aiguajoc, de reüll, veiem com contínuament un bon grapat de curiosos s'aturen a la porta o al passadís per observar què fem. "Crida molt l'atenció! Costa una mica que la gent s'atreveixi a fer el pas de provar-ho perquè els hi fa por caure. Ningú cau i enganxa: pel bon rotllo, per la diversió i pels beneficis que aporta!", diu Margary. Les botes absorbeixen un 80% de l'impacte i això és sinònim de cuidar les nostres articulacions. "També ens ajuda a corregir la postura, millorar l'equilibri, enfortir el cos, alliberar endorfines i combatre l'estrès o perdre més de 1.000 calories per sessió" afegeix l'Alice. Per ella, descobrir les botes va ser una revelació i va passar d'alumna a instructora i a ser una de les fundadores del Kangoo Club energyAS, amb la Susana Molina. Les dues fan classes a dos centres de Barcelona: l'Aiguajoc Borrell i el Holmes Place Les Corts. També, com a club, fan sessions a la Zona Franca i a les Corts i a altres barris en funció de la demanda. Aviat estaran en més espais de la ciutat o a l'Hospitalet de Llobregat o Badalona: si les seguiu al facebook Kangoo Club energy.AS BCN estareu al dia d'on trobar-les. I si us voleu comprar les botes perquè teniu clar que heu trobat l'esport de la vostra vida, piqueu a la porta de Vanity Fit: distribuïdor dedicat, també, a la formació oficial de programes d'entrenament Kangoo Jumps.

Publicitat

Ara, pels que comenceu, en totes les classes del Kangoo Club Energy.AS BCN us deixaran les botes per cada sessió. Amb les Kangoo Jumps als peus podreu fer classes de Power però, també, seguir algun dels altres programes. Així, si busqueu un entrenament d'estil militar a l'aire lliure i que combini circuits, cursa o exercicis de tonificació trieu el Bootcamp. Si porteu un Billy Elliot a dins, amb el Dance serà com fer una classe d'aeròbic o de ball però amb les botes posades. Us va la boxa? El Kangoo Kick & Punch combina moviments de cames simples amb tècnica de punys! Pels petits també hi ha proposta: el Discovery, per nanos d'entre 6 i 15 anys. Entre les alumnes, hi ha qui va descobrir les Kangoo Jumps per casualitat al gimnàs, la que s'hi va enganxar en una cursa de la Dona o un dia de fitness al carrer o la que és de fora, ja coneixia les botes i, en arribar a Barcelona, va buscar com boja el Kangoo i les va trobar.

© Kangoo Club energyAS

Publicitat

Als països de l'Est i a tota Amèrica ja fa anys que s'han enamorat de les Kangoo Jumps i són més de 60 els països on es confia en elles. A casa nostra tot just ha començat fa uns anys el 'moviment' però, a poc a poc, ja són uns quants els centres on podreu seguir unes sessions lúdiques, que són pur cardio i on es treballa sense gairebé impacte. Com? Gràcies a unes botes màgiques que semblen cosines germanes dels cangurs però que van néixer per ajudar en la rehabilitació i recuperació d'esportistes.

On?
Aiguajoc Borrell (Comte Borrell, 21)
Holmes Place Les Corts (Travessera de les Corts, 252)
Centro Gallego. Carrer del Bronze, 5-7. Zona Franca
Poliesportiu Municipal Les Planes, Carrer Sant Rafael, s/n. L'Hospitalet de Llobregat

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat