Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Hoquei
© David Grau

L’hoquei herba a Barcelona

Agafem l’stick i conduïm la bola pels spots amb més hockey de Barcelona

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

A Catalunya ­i sobretot a Terrassa­ l’hoquei també ocupa portades i omple camps cada cap de setmana. Nosaltres, agafem l’stick i ens trobem amb la Cristina Guinea, una de les poques jugadores habituals de la selecció espanyola d’hoquei herba que és nascuda a Barcelona. La Cristina té 23 anys, juga al Junior FC de Sant Cugat i als 13 ja la van cridar per jugar l’Europeu sub­16. La selecció ja té el seu bitllet per Rio i la Cristina treballa per ser­-hi. Ens trobem al seu primer camp, el de l’escola St. Paul’s School de Barcelona. Time Out pregunta i Guinea rep i respon per descobrir­nos els seus favorits en matèria hoquei de casa nostra.

El millor camp d’hoquei

‘Sens dubte, escolliria el camp del meu club! Tot i que qualsevol que et vegi després d'un partit pot pensar que vens d'una guerra de fang, va perfecte ;). La bola va ràpida, no s'aixeca, no fa bots estranys i que més puc dir... és el camp del Junior FC (Passatge Sant Mamet, 3­5. Sant Cugat del Vallès)!’

El teu primer camp d’hoquei

“El de la meva escola, el St.Paul’s School (Avinguda Pearson, 39. Barcelona), que més que camp de hockey és la típica pista de pati de col·legi. Quins records més divertits em vénen al cap quan recordo els entrenaments, pobre entrenador, el Ramon, li fèiem les tardes impossibles, acabava entrenant a un sol noi i la resta ens dedicàvem a jugar al pati”.
Publicitat

Una banqueta i un vestidor d'un camp d’hoquei

“Aquesta és fàcil! Banqueta i vestidor de l’Egara (Carrer Jacint Badiella, 5). Banqueta per l’estufeta que té que et manté ben calentet a l’hivern quan estàs recuperant l’aire i vestidor... perquè és propi, només per l’equip, i fa una enveja! No sé quant trigarà el Junior FC en construir­nos­en un (riu)”.

Un camp d’hoquei on llençar un Penal Córner*

“El camp del Pau Negre (Passeig Olímpic, 4) a Montjuïc, perquè les línies estan ben marcades i perquè les vistes que té de la ciutat de Barcelona són increïbles. Qui sap, potser la defensa es distreu contemplant el paisatge i s’acaba marcant un gol...”
Publicitat
Lymbus

Un camp d’hoquei per una competició important i un altre per un entrenament

“Per una competició, l’Estadi Federatiu de Terrassa (c/ d’Antoni Bros), és el dels JJOO i del Champions Trophy, tot i que ara, abans de jugar qualsevol competició s’hauria de reformar una mica. Hi ha prou grades perquè ningú es quedi sense seient! Per un entrenament, si només puc triar­ne un, em quedo amb el del RC Polo de Barcelona (Av. Doctor Marañón, 19­31) perquè em queda molt a prop de casa”.
Publicitat

Un camp d’hoquei on llençar un shoot­out*

“Els shoot­outs no és una cosa que se’ns doni especialment bé així que crec que no dependria gaire del camp el marcar­-los o no. Però, diria el del Junior FC, perquè m’imagino una final per shoot­outs al meu club, amb tota la gent al voltant i acabar­-la guanyant... Aquesta sensació és única si és al teu propi club”.

Una graderia d'un camp d’hoquei

“La de l’Atlètic de Terrassa (Carretera Castellar, 300) pels bons moments que vaig passar l’any passat amb l’equip, animant als nois del Junior a la Copa del Rei. Feia molt de fred i el partit es va haver d’aturar una hora per la forta pluja que va caure. Tot i que al final els nostres nois van perdre, va ser una tarda molt divertida i emotiva”.
Publicitat

Un restaurant de Barcelona on celebrar una victòria per shoot­outs

“Ni 2 segons necessito per pensar-­m’ho: el xino La Paz (Muntaner, 532). Durant molts anys ha sigut tradició anar allà a fer el sopar d’equips i els de les celebracions. Recordo que la meva novatada amb la Divisió d’Honor va ser allà. Ara, les generacions han canviat i busquem altres restaurants, però no dubto que tard o d’hora hi tornarem per celebrar un títol”.
Lymbus

Publicitat

Un local de Barcelona on esmorzar abans d'un dia important

“La veritat és que jo sóc més de tradicions i de rutines, i des de fa ja uns anys, abans d’un partit important, no falla el meu cafè amb llet i el meu entrepà de bacon fet per la mami amb molt amor. Fins i tot quan me’l faig jo a l’hotel, els caps de setmana que juguem com a visitants, ja no és el mateix. No se si podria anar a esmorzar fora abans d’un dia important”.

Una discoteca de Barcelona on celebrar un campionat

“La discoteca on sempre acabem amb les de l’equip i el Divisió d’Honor masculí quan sortim per Barcelona; Costa Breve (Aribau 230). A veure si aquest any ens passem per allà per celebrar alguna victòria!”
Publicitat

Un centre o spa on recuperar­se i relaxar­se després d'un torneig

“A mi que em regalin un massatge d’una hora o més i l’spa per qualsevol altre. No és que conegui gaires centres on anar­-me a relaxar, així que em decantaria per anar on vaig sempre, al Hello Beauty de Travessera de Les Corts 245 a fer­me un massatge spa”.

Un llibre per portar de concentració

“He de reconèixer que mai marxo de concertació amb les mans buides, però que acabi llegint el llibre que porto a sobre és un altre tema! Hi ha tants i tants de tan bons que és difícil quedar­se amb un sol. Escolliria 'Crónica de una muerte anunciada' de Gabriel Garcia Márquez, perquè és curtet, fàcil de llegir i no molesta a la motxilla”.
Publicitat
Lymbus

Una pel·lícula la nit abans d'una competició important

“Per aquesta pregunta tiraré de clàssics... abans d’un partit és clau qualsevol pel·lícula que impliqui lluita, sacrifici i sigui emotiva com Un Domingo Cualquiera o Gladiator. Personalment em decanto per la segona”.
Publicitat

Dues cançons: una per abans d'un partit important i una altra per després

“Mai ho havia dit però abans d’un partit important m’agrada escoltar Nuvole Bianche de Ludovico Einaudi perquè m’ajuda molt a focalitzar­-me i totes les preocupacions externes desapareixen. Per després d’un partit no us sabria dir quina... generalment al vestuari sona reggaeton comercial. Així ens animem una mica”.

Una botiga per comprar material d’hoquei

“La botiga la que vulgueu però el material que sigui Malik!”
Publicitat

Una botiga on comprar roba pels dies sense hoquei

Només una??? Si un dissabte no em trobeu per casa, no us preocupeu, voldrà dir que estic cremant la targeta al Gran Via 2 (Gran Via, 75). Podria dir que és el ‘meu’ centre comercial, gairebé no hi ha dissabte que no em passi per allà amb la meva mare per fer l’esmorzar i visitar un parell de botigues.
Lymbus

Publicitat

*Dicciohoquei

Si no teniu ni idea d’hoquei, us expliquem dos conceptes bàsics que heu de conèixer!

Penal córner
: a mig camí entre el córner i el penal del futbol. La bola es posa en joc des de la línia de fons i s’envia als companys situats al voltant de l’àrea rival. El porter i quatre jugadors de l’equip defensor són a la línia de gol i poden intentar evitar el gol. És una de les jugades més decisives de l’hoquei i des d’on arriben molts gols.

Shoot­out: S’utilitza en competicions eliminatòries. Si el partit acaba en empat es fa una ronda de 5 shoot­outs. El jugador es col·loca a la línia de 22 amb la bola i té 8 segons per superar en un u contra u al porter i fer gol.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat