Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Maquillatge per fer esport
Maquillatge per fer esport

Maquillatge per fer esport ¿Sí o no?

Fer exercici amb coloret, rímel, pintallavis…

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Triem jaqueta i pantaló, ens posem les vambes, un buff i... ens maquillem? Quan sortiu a córrer o aneu cap al gimnàs hi ha dies en que us veieu cara de pa mort i no podeu resistir la temptació de posar-vos una mica de rímel, una capa de coloret, un toc de pintallavis... No teniu remei!

'No és bo anar maquillat quan fem exercici sempre i quan no sigui imprescindible. La pell és l’òrgan més gran del nostre cos i necessita respirar i transpirar. La suor derivada de la pràctica esportiva dilata els porus de la pell permetent una correcta transpiració i la regulació de la temperatura corporal.  La suor arrossega el producte utilitzat i, per tant, pot regalimar i afectar a la visió així com provocar picor o irritació ocular. Tanmateix al fer un taponament a la pell poden aparèixer punts negres,  granets, envermelliment, irritació…'. Qui ens adverteix és la Susagna Lucas Malé, farmacèutica, especialista en farmacologia, nutrició i suplementació esportiva i membre del grup de treball #esportfarma. Ella, a nivell personal, no és partidària de maquillar-se durant la pràctica esportiva per deixar respirar i transpirar la pell i evitar problemes associats a l’ús d’aquest productes amb la suor.

Nosaltres, però, som tossudes de mena i li insistim: i si som tan burres que volem. Què fem? 'En aquest cas caldrà utilitzar bases aquoses que gràcies a l’aigua que contenen permeten la transpiració de la pell. Seran bases de maquillatge o crema compacta, un rímel i un llapis d’ulls waterproof, resistents a l’aigua i la suor, i si s’escau, millor amb protecció solar'. Gràcies! El que hem d’oblidar sí o sí són les bases olioses perquè no deixen efectuar el procés de transpiració i bloquegen la pell impedint la seva regulació. Queden totalment prohibides!  Des de les perruqueries Iranzo també ens parlen de pintallavis i rímel. 'Aquelles persones que vulguin fer esport maquillades o ho necessitin perquè practiquen esports com la natació sincronitzada, la gimnàstica rítmica o estètica poden utilitzar un labial o una màscara de pestanyes 100% waterproof. La majoria de marques en tenen', ens diu l’Anna, responsable de comunicació de la casa. Si visitem el blog d’una de les gurus del fitness 2.0, el de Patry Jordan, ella tampoc ens recomana fer esport maquillades però coincideix en destacar el rímel waterproof. I una altra icona del running, el fitness o la bellesa virtual és Cristina Mitre. L’autora de The Beauty Mail recomana sortir a fer esport a cara rentada i només amb protecció solar. En aquest vídeo sobre com cuidar la nostra pell si fem esport diu, això sí, que si som de les que volem sortir sí o sí amb una mica de color podem optar per una crema solar amb un toc de maquillatge incorporat.

Publicitat

Sortim a córrer, fem crossfit, som fixes a les classes de meditació... segons l’esport la cosa canvia? Per la Susagna el maquillatge s’ha d’adaptar al tipus d’esport que practiquem. Així, si fem ioga o pilates –on no suem tant- és una ‘mica’ més recomanable el seu ús. 'En un trail de muntanya, on l’esforç aeròbic i la transpiració són de llarga durada seria totalment desaconsellable', remarca. En aquest cas –o quan fem esport a l’aire lliure-, l’únic producte que sí que hem de recordar posar-nos és... un protector solar! 'La pell de l’esportista necessita una crema de ràpida absorció, resistent a l’aigua i de textura no grassa, sense perfum, sense emulsionants, colorants ni parabens', diu Lucas. Trieu factor 30+ o 50+, apliqueu-vos-el 30 minuts abans i de forma generosa i renoveu la crema cada dues hores per evitar la pèrdua de producte a través de la suor. 'Cal protegir-se sempre, encara que ja estiguem bronzejats. Existeix un efecte lupa entre la suor, el sol i la superfície on practiquem esport i el risc de cremades augmenta!'.

Fem repàs. Ens hem posat crema i com som tant tossudes, també, una base aquosa i rímel i pintallavis waterproof. Un cop hem fet l’exercici del dia... com netegem la pell? Primer, tocarà fer-ho amb aigua micel·lar –beneïda sigui!-, després anar cap a la dutxa i, per acabar, posar-nos crema hidratant. 'Si volem estalviar temps, podem fer servir un desmaquillant o oli netejador que  s’utilitza a la vegada amb l’aigua de la dutxa', ens recorda la Susagna. Jordán, al seu blog Secretosdechicas.com, confessa que el que més li agrada, després de rentar-se amb un gel netejador i de passar per la dutxa, és ruixar-se la cara amb aigua termal. Mitre també incideix en, només tornar de fer exercici, anar al lavabo i vaporitzar i rentar la pell amb una aigua termal i una micel·lar. Vaja, que un cop torneu de deixar-vos l’ànima fent esport… recordeu cuidar-vos una mica!

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat