Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bateig Busseig

On fer un bateig de busseig a Barcelona

Aletes, ampolla, tub respirador, vestit de busseig i ulleres. Tot preparat? Ens llancem a descobrir l’espigó de la Mar Bella!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Sabíeu que sota les onades que es mouen a les nostres platges barcelonines hi ha molta vida? I per vida no ens referim a brutícia submarina. Prou! Les nostres aigües tenen algun defecte però també són plenes de fauna marina. Llenguados, llagostes, gambes... Si voleu descobrir-ho amb els vostres propis ulls, poseu-vos unes ulleres i feu un bateig de busseig a la Mar Bella.

Piquem a la porta de Vanas Dive per descobrir en què consisteix exactament això de batejar-nos. ‘Pare nostre que estàs en el cel...’. No, no va per aquí la cosa. Hi ha un instructor per alumne (o cada dos, màxim) i primer, fa un senzill però complet resum a terra ferma. “No fem bateig industrial, garantim qualitat i personalització, res de grups de vint alumnes!”, ens remarca l’Oliver, responsable del centre.

Amb les ulleres –o màscara– cobrint-nos nas i ulls, aprenem a respirar per la boca a través del tub o regulador que comunica amb l’ampolla d’oxigen. També, ens ensenyen a inflar i desinflar l’armilla i a buidar la màscara en cas que se’ns ompli d’aigua. Un cop assimilat tot això, arriba el moment de descobrir com comunicar-nos sota les onades. Són dos símbols, un vindria a ser el clàssic d’'ok' i amb l’altre movem la mà com tremolant per avisar que volem sortir a la superfície. Bàsic i més fàcil del que sembla!

És el nostre primer contacte amb el busseig i ens diuen que no ens volen estressar amb teoria i tècnica, que l’objectiu és que descobrim sensacions com la de flotar o respirar dins l’aigua i les gaudim. Tot entès!

Au, vinga, que tenim ganes de veure vida submarina. Ens posem el neoprè i anem fins l’espigó de la Mar Bella. Amb els peus a la sorra, ja carreguem l’ampolla i ens posem tots els complements –déu meu com pesa!– i dins l’aigua, l’Alex, l’instructor ens ajuda a calçar-nos les aletes. Ens mirem, ens donem les mans i fem una primera immersió.

A la segona, recolzem els genolls al fons marí i sense adonar-nos, ara sí, avancem nedant a poc a poc. I, també, sense pressa però sense pausa desapareix el 'piiip' que notem a l’oïda i ens acostumem a respirar pel regulador. Màgia?

Són gairebé 40 minuts d’immersió, amb l’Àlex enganxat sempre a nosaltres, en què rodegem l’espigó de la Mar Bella, baixem fins a sis metres i veiem de ben a prop bancs de peixos immensos i les anunciades llagostes –visca!–. Ens toca buidar un cop la màscara d’aigua i ho fem perfecte i, a vegades, ens embalem tant que només per això dubtem més a l’hora de respirar.

Hem bussejat però seria més encertat dir que ens hem oblidat del món, hem fugit, ens hem submergit i hem meditat, sí. És una experiència tan relaxant que ens ha deixat ben a prop d’entendre què vol dir la paraula 'zen'.

Publicitat

Quan traiem el cap de l’aigua, un nedador il·lustre de la zona ens pregunta si hem vist economia submergida, riem i, amb ajuda, encara flotant, sortim de l’aigua. Hi ha millor manera de començar el dia? Difícil superar-ho!

L’experiència surt per uns 40 euros a Barcelona i 50 a la Costa Brava. Si després d’aquest primer contacte en voleu més, us podeu treure el certificat i després unir-vos, per exemple, a les sortides nocturnes que fan els dijous a la nit a Vanas Dive, bussejar i creuar els dits per trobar-vos al fons del mar amb la ‘Moderneta’, la verge que veneren al centre.

El primer pas ja està fet, estem batejats, ara a per més. Amén!
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat