Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Escacs
Escacs

On jugar a escacs a Barcelona

Busqueu una parella de joc i exerciteu la vostra ment a bars amb encant on poder jugar a escacs

Escrit per
Víctor Martí
Publicitat

En temps de telèfons intel·ligents, whatsapps i Candy Crush, trobar un tauler d'escacs a una gran ciutat com Barcelona s'ha convertit en el més semblant a una quimera. Tot i així, encara hi ha reductes en què les noves tecnologies no han fet l'escac i mat a un joc mil·lenari.

Ateneu Hortenc - Carrer de Sant Pau 8-10 (Horta i Guinardó)

Entreu al Delorean i submergiu-vos al passat. Amb més de 150 anys d'història, les parets del Ateneu Hortenc traspuen història. En les seves taules de marbre i cadires metàl·liques, aquest local encara és un dels epicentres de reunió dels veïns d'Horta. Els  més veterans peten la xerrada a les tardes tot jugant a dòmino i parxís. Des de fa tres anys, s'ha reobert el club d'escacs exclusiu per a socis i on també s'organitzen classes destinades als més joves. Si el que voleu és fer una partida regada amb una canya o un cafè, sempre podeu utilitzar un dels molts taulers d'escacs disponibles pels clients del bar.

Bar la Terrassa - Carrer de Saragossa, 87 (Barri del farró)

Bar la Terrassa - Carrer de Saragossa, 87 (Barri del farró)

En una zona on en els últims anys proliferen nous locals per prendre el vermut o picar unes tapes per compartir, La Terrassa és un dels pocs reductes de tota la vida que queden entre Plaça Molina i Lesseps. En Flores, el seu propietari, manté intacte l'autenticitat de sempre. Diu que des de l'explosió dels telèfons intel·ligents, els seus clients no li demanen la taula per jugar a escacs. Tot i així, ell les manté darrera la barra conscient que, tard o d'hora, tornarà la fal·lera per acabar amb el rei. "Ara tothom està amb el mòbil, però tot torna", apunta el seu propietari.

Publicitat

Cafè del centre - Carrer de Girona, 69 (Dreta de l’Eixample)

Obert des del 1873, el Cafè del Centre és un dels pocs locals de la Dreta de l'Eixample que ha sabut adaptar-se als nous temps sense perdre l'essència estètica de finals del segle XIX amb taules de marbre blanc i cadires lleugeres de fusta. I és que aquest bar originàriament era un casino de barri i potser, per això, encara manté un parell de taules d'escacs i una caixa de fusta amb peces per jugar al dòmino. També hi ha un petit espai on hi pots trobar llibres de segona mà. I un consell més: tenen una carta àmplia de cerveses artesanals. Què millor que una bona malta per dibuixar el teu escac i mat!

Len's Comic Cafè - Carrer de Bailèn, 47 (Dreta de l’Eixample)

Len's Comic Cafè - Carrer de Bailèn, 47 (Dreta de l’Eixample)

A diferència del Cafè del Centre o l'Ateneu Hortenc, els orígens del Len's Comic Cafè no els hem d'anar a buscar al segle XIX. La Len és una apassionada dels còmics i fa 3 anys va decidir obrir un local que es convertís en lloc de reunió de tots aquells que comparteixen la seva passió. Tocant a la Plaça Tetuan, trobareu un local presidit per personatges de manga japonès a les parets que observaran la vostra partida d'escacs. Perquè aquest local també té un espai reservat als jocs de taula. Durant la partida, us recomanem tastar un batut, l'especialitat de la casa.

Publicitat

Plaça Catalunya - Un clàssic dels escacs a l'aire lliure

No, no us aconsellarem que traieu les peces al centre de la plaça mentre els nens donen gra als coloms. Però si us situeu a la zona que envolta un dels epicentres de Barcelona trobareu els bancs on encara s'hi deixen veure els més veterans de la zona jugant a les dames o als escacs. Sí, aquells nostàlgics que encara recorden els anys en què Les Rambles eren Les Rambles i no el punt neuràlgic del turisme barceloní. Situeu-vos sota l'ombra d'un dels arbres que envolten la Plaça Catalunya i gaudiu d'una partida a l'aire lliure. Si ho feu entre la primavera i l'estiu, sempre podeu fer una parada a la mítica orxateria Planelles i Donat del Portal de l'Àngel per hidratar-vos.

Plaça de les Glòries i Parc del Carmel - Escacs gegants

Plaça de les Glòries i Parc del Carmel - Escacs gegants

Qui deia que no es podia jugar a escacs i practicar exercici físic al mateix temps? A la Plaça de les Glòries ho podeu fer. Amb la remodelació d’aquest espai, s’ha habilitat un taulell gegant a l’aire lliure. Oblideu-vos del mal humor dels conductors que cada dia han de superar aquesta zona d’obres i feu una partida amb les peces gratuïtes que podreu demanar a la guingueta situada a l’avinguda Diagonal amb el carrer Cartagena. Si sou més clàssics, també podeu jugar amb peces convencionals a un taulell convencional, similar als que hi ha al Parc del Carmel. Allà, però haureu d’agafar les peces que tingueu a casa.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat