Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pole Dance

Pole Dance a Barcelona

Agafeu-vos a la barra amb la mà, amb els braços o amb les cames i balleu!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Ball en barra! Us sona? Segur que ja esteu pensant en els clubs de streaptease, oi? L’origen del Pole Dance està lligat en certa manera amb ells i, d’entrada, li va restar visibilitat. Ara, sembla que el tabú ja s’ha esquerdat, neixen escoles on practicar-lo, proliferen els campionats i ja no fa por dir ben alt: Jo faig pole!.Fins fa poc encara hi havia gent que ho practicava però que no ho deia a ningú, ho feia d’amagat. Ara, cada cop hi ha més persones que s’acosten amb curiositat a provar-ho i després de la primera classe ja pengen fotos a les seves xarxes socials!”, ens diu la TaniaMarinho, gerent i instructora de Pole Dance BCN.

Aquest centre va néixer l’any 2012, primer amb cinc barres on fer pole i, des de fa tres anys, amb deu i amb seu en un local del carrer Rocafort. De Pole hi ha de diferents estils, exòtic, esport, contemporani... A l’escola de Barcelona aposten per una modalitat artística: “No fem només truc, truc i truc per sortir bé a la foto. La idea és que quedi tot lligat, com en una coreografia, que s’entri i se surti de forma neta de cada posició i es vegi elegant”, explica Marinho.

Publicitat

Ens posem shorts i samarreta de tirants –és el dress code del pole, perquè puguem agafar-nos millor a la barra-, triem lloc i ens deixem guiar per la Tania. Som quatre noies amb un pèl d’experiència i quatre noves llestes per la nostra primera classe de pole. Primer, fem un escalfament intens i de gairebé trenta minuts que ja ens deixa amb la llengua fora: inclou abdominals, flexions i ens fa despertar músculs de les cames que no sabíem ni que teníem –ai les agulletes!-. Llest el cos, toca moure’ns per primer cop amb l’ajuda de la barra.

Comencem fent alguns girs: primer un peu, després l’altre, genoll amunt, peu en punta i sentint com si algú ens estirés per banda i banda. El crit de ‘vinga, atreviu-vos’ de la Tania ens ajuda a confiar en què serem capaces de fer una volta sencera agafades a la barra sense caure per terra. Aprenem a fer –més o menys- el
bomber i el compàs però ens falta elegància, netedat i estirar bé les puntes ens diu una benèvola Tania. Després practiquem com pujar a la barra, enganxant-hi ben fort els genolls i agafant-nos bé amb les mans. I sabeu què? No pugem gaire amunt, però pugem, i girem i saltem! La sessió la tanquem amb una coreografia final on ens movem reproduint alguns dels passos que hem après tot intentant donar-li un toc també sexy i elegant. Ai, aquí és on ens pillen. Servidora té zero coordinació i nul·la capacitat per moure bé els malucs.

Publicitat

A les classes d’iniciació intercalem coses més senzilles amb algunes de més complicades perquè l’alumna no es cansi i perquè s’aprengui bé la base. Sóc molt de fer repetir els moviments però és que prefereixo que surti bé i net que avançar fent-ho tot brut”, s’explica Marinho. Al centre es respira bon rotllo i les noies que ens creuem ens asseguren que la progressió que es fa en un mes ja és espectacular i que guanyen força, autoestima, flexibilitat i es posen en forma.

Són
noranta minuts de pole per classe, hi ha de diferents nivells i si assoliu un nivellàs fins i tot us podríeu plantejar participar en campionats, que n’hi ha també a casa nostra. El centre dóna l’opció d’adherir-se a diferents quotes mensuals –amb una, dues o tres classes per setmana- o comprar un bono de 5 o 10 sessions, tot a un preu similar al d’un gimnàs tradicional. A més, també tenen unes hores a la setmana de ‘Freestyle’: una estona en què l’alumna pot acostar-se al centre i entrenar al seu aire, amb la supervisió d’una instructora. Ah i parlem d’alumnes en femení perquè són majoria però els homes també hi són benvinguts i, gràcies a la seva força, li poden treure molt de suc al pole.

Publicitat

La Tania va obrir l’escola perquè està literalment enamorada del pole. Si fins fa poc tenia una barra al menjador de casa! “Cap activitat m’ha donat el que m’ha aportat el pole: autoestima, seguretat, sentir-me bé amb mi mateixa... poder transmetre l’amor que sento pel pole era una de les meves motivacions”. Ella ve i és fan d’un estil de pole més exòtic i sexy, amb talons als peus, però de moment, a Pole Dance BCN això ho deixa, sobretot, per tallers o sessions especials i en els cursos regulars aposta per aquest estil més artístic.

Ens mirem un cop més al mirall, amb els nostres shorts i la nostra samarreta de tirants, fem un gir de comiat, netegem la barra i diem un ‘fins aviat’. Oblideu-vos de tabús, de pudors i esborreu el pensament que diu que no sereu capaços de fer-ho:
“Nosaltres, ja hem fet pole”!

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat