Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Risoteràpia

Risoteràpia a Barcelona

Connecteu amb el vostre nen interior i deixeu anar la rialla més sincera. Us trencareu de riure!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

“Traieu-vos les sabates i deixeu-me veure els vostres mitjons de colors!”. És el primer que diu el Miguel Ángel, monitor de dinàmica i teràpia del riure de Miles de Risas, quan entrem en una sala diàfana disposats a descobrir com funciona això de la risoteràpia. Els nostres són d’un rosa cridaner i entre els companys abunden els de lunars. La idea és que convertim l’hora que dura el taller en un elogi del riure més pur i sincer, de la rialla i de l’alegria i abracem el nen que portem dins!

Escalfament

Per escalfar, formem un cercle i saludem al company de la dreta amb una alegria extrema -sí, amb crits, petons i abraçades- i amb el de l’esquerra actuem de la manera més seriosa possible. Busquem trencar el gel i jugar amb les dues parts del cervell, la dreta creativa i l’esquerra més racional. És el primer de la infinitat de jocs que vindran a continuació. Balls en parella esquena amb esquena; trios per formar una casa que al crit d’inquilí s’ha de desfer i ens obliga a buscar nous companys amb qui crear-ne una de nova, o càntics a l’uníson del du duá mentre movem braços, traiem llengua i posem peus de pingüí. En fi, que la vergonya s’ha de deixar a casa!

Publicitat

Connectar amb el nen interior

“No només es basa en riure per riure. Es fa teràpia des de la pràctica, deixant el nostre raciocini a un costat i connectant amb el nostre nen interior per fer més evidents les nostres alegries i relativitzar els nostres pensaments, responsabilitats i obligacions diàries”, ens explica el Miguel Ángel. Amb aquest objectiu, seiem a terra i practiquem el nostre riure: comencem deixant anar una rialla tènue i l’anem exagerant fins a arribar a un riure gairebé boig. Tot amb els ulls tancats. Sensacions? Llibertat, desestrès i felicitat.

Per tancar l’activitat, formem un passadís dels ‘campions’. Som set a cada banda i, un per un anem passant pel mig mentre la resta ens criden de guapa cap amunt –“Campiona”, “Crack...!”-. Dura uns vint segons però ja us podeu imaginar com de bé se’n va una cap a casa!

Publicitat

Desinhibir-se

A priori semblen activitats trivials però tots aquests jocs ens inciten a divertir-nos, a riure de forma natural i a desinhibir-nos. Sense adonar-nos-en, estem fent el mico amb gent que acabem de conèixer, els abracem, els petonegem i riem junts en veure’ns per terra, ballant o cridant. “De manera immediata ja t’emportes moltes coses bones en quan deixes anar les primeres rialles. L’ideal és cultivar el riure cada setmana perquè una persona feliç i riallera és molt més resolutiva”, puntualitza el Miguel Ángel. Vaja, nois, que estaria bé reservar-nos un espai i un temps per jugar, deixar-nos anar i desprendre’ns de la motxilla que portem a l’esquena!

El Miguel Ángel va descobrir la risoteràpia el 2005 quan es va apuntar a un curset sense saber molt bé què es trobaria. Després, es va formar per donar a conèixer els beneficis de riure i gaudir de les coses més petites però fonamentals i així va néixer ‘Miles de Risas’. “Riure millora la respiració, redueix el dolor i l’estrès, reforça l’autoestima i ens fa més immunes a la gent tòxia. Sembla mentida, oi?”.

Publicitat

Més opcions per riure

A Barcelona, també hi ha altres associacions o centres que treballen de la mà de la risoteràpia: La Escuela-Enrique Aguilar (675 800 260); Son-risas (660 339 990) o Ara. Institut de Psicologia i Teràpies pel Benestar (93 531 63 12), especialitzat en psicologia d’adults i nens. La majoria d’elles, organitzen sessions mensuals on apuntar-s’hi de forma puntual o regular i també estan oberts a muntar sessions per encàrrec dirigides a grups d’amics, treballadors, educadors o parelles!

Ep! I recordeu allò que diuen que riure és el millor exercici de tots perquè es cremen fins a 400 músculs? Doncs això que teniu guanyat! Rialles a dojo, fora estrès i cos en forma! Hahahaha!
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat