Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Risoteràpia a Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Risoteràpia

Risoteràpia a Barcelona

Connecteu amb el vostre nen interior i deixeu anar la rialla més sincera. Us trencareu de riure!

Per Carlota Martí (Lymbus)
Advertising

“Traieu-vos les sabates i deixeu-me veure els vostres mitjons de colors!”. És el primer que diu el Miguel Ángel, monitor de dinàmica i teràpia del riure de Miles de Risas, quan entrem en una sala diàfana disposats a descobrir com funciona això de la risoteràpia. Els nostres són d’un rosa cridaner i entre els companys abunden els de lunars. La idea és que convertim l’hora que dura el taller en un elogi del riure més pur i sincer, de la rialla i de l’alegria i abracem el nen que portem dins!

Escalfament

Per escalfar, formem un cercle i saludem al company de la dreta amb una alegria extrema -sí, amb crits, petons i abraçades- i amb el de l’esquerra actuem de la manera més seriosa possible. Busquem trencar el gel i jugar amb les dues parts del cervell, la dreta creativa i l’esquerra més racional. És el primer de la infinitat de jocs que vindran a continuació. Balls en parella esquena amb esquena; trios per formar una casa que al crit d’inquilí s’ha de desfer i ens obliga a buscar nous companys amb qui crear-ne una de nova, o càntics a l’uníson del du duá mentre movem braços, traiem llengua i posem peus de pingüí. En fi, que la vergonya s’ha de deixar a casa!

Risoteràpia ‘Miles de Risas’
Risoteràpia ‘Miles de Risas’

Advertising

Connectar amb el nen interior

“No només es basa en riure per riure. Es fa teràpia des de la pràctica, deixant el nostre raciocini a un costat i connectant amb el nostre nen interior per fer més evidents les nostres alegries i relativitzar els nostres pensaments, responsabilitats i obligacions diàries”, ens explica el Miguel Ángel. Amb aquest objectiu, seiem a terra i practiquem el nostre riure: comencem deixant anar una rialla tènue i l’anem exagerant fins a arribar a un riure gairebé boig. Tot amb els ulls tancats. Sensacions? Llibertat, desestrès i felicitat.

Per tancar l’activitat, formem un passadís dels ‘campions’. Som set a cada banda i, un per un anem passant pel mig mentre la resta ens criden de guapa cap amunt –“Campiona”, “Crack...!”-. Dura uns vint segons però ja us podeu imaginar com de bé se’n va una cap a casa!

Risoteràpia
Risoteràpia

Advertising

Desinhibir-se

A priori semblen activitats trivials però tots aquests jocs ens inciten a divertir-nos, a riure de forma natural i a desinhibir-nos. Sense adonar-nos-en, estem fent el mico amb gent que acabem de conèixer, els abracem, els petonegem i riem junts en veure’ns per terra, ballant o cridant. “De manera immediata ja t’emportes moltes coses bones en quan deixes anar les primeres rialles. L’ideal és cultivar el riure cada setmana perquè una persona feliç i riallera és molt més resolutiva”, puntualitza el Miguel Ángel. Vaja, nois, que estaria bé reservar-nos un espai i un temps per jugar, deixar-nos anar i desprendre’ns de la motxilla que portem a l’esquena!

El Miguel Ángel va descobrir la risoteràpia el 2005 quan es va apuntar a un curset sense saber molt bé què es trobaria. Després, es va formar per donar a conèixer els beneficis de riure i gaudir de les coses més petites però fonamentals i així va néixer ‘Miles de Risas’. “Riure millora la respiració, redueix el dolor i l’estrès, reforça l’autoestima i ens fa més immunes a la gent tòxia. Sembla mentida, oi?”.

Risoteràpia
Risoteràpia

Advertising

Més opcions per riure

A Barcelona, també hi ha altres associacions o centres que treballen de la mà de la risoteràpia: La Escuela-Enrique Aguilar (675 800 260); Son-risas (660 339 990) o Ara. Institut de Psicologia i Teràpies pel Benestar (93 531 63 12), especialitzat en psicologia d’adults i nens. La majoria d’elles, organitzen sessions mensuals on apuntar-s’hi de forma puntual o regular i també estan oberts a muntar sessions per encàrrec dirigides a grups d’amics, treballadors, educadors o parelles!

Ep! I recordeu allò que diuen que riure és el millor exercici de tots perquè es cremen fins a 400 músculs? Doncs això que teniu guanyat! Rialles a dojo, fora estrès i cos en forma! Hahahaha!

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising