Softcombat a Barcelona

Softcombat a Barcelona

Agafeu l’espasa, ataqueu i defenseu-vos!

Publicitat

Parc de l’Estació del Nord: nens jugant, pares passejant, gent llegint... Fins aquí tot normal, és un diumenge qualsevol. Ara, si us hi fixeu una mica, també veureu a un bon grapat de gent corrent o lluitant amb rèpliques d’espases, escuts, martells, destrals, armilles... no són extres perduts de Joc de Trons! Utilitzen armes de gomaespuma o altres materials tous que simulen ser armes blanques de l’antiguitat, l’edat mitjana o la moderna. I què fan? Practiquen el softcombat! És una disciplina esportiva on es recreen combats medievals, es practiquen jocs d’equip o s’aprenen moviments marcials de combat. Si en veieu a algun fent cara de patiment o deixant-se caure a terra com si morís... no patiu: li afegeix una mica de teatre i drama, també és rol en viu!

A les 11 h, en Ricard Viloca es posa el micro i encén la música. “Equip vermell, capità esteu a punt? Blau, a punt? Endavant!”. Després d’escalfar i de fer uns exercicis de tècnica, avui formen dos grups i practiquen el softcombat amb el joc de capturar la bandera. Un clàssic! Nosaltres hi jugàvem de campaments i la idea, aquí, és similar. Cada equip té una base, amb uns tòtems que ha de defensar a la vegada que lluita per robar-li els seus al rival. Amb l’arma a la mà, un cop al tors obliga als jugadors a retrocedir fins a la seva base i comptar fins a 10 abans de ressuscitar i tornar a la pista. També, hi ha jugadors que tenen la capacitat de fer-se invisibles, de curar o de paralitzar a d’altres. “Cada dia ens ve gent nova a provar. Som un grup de softcombat per a tots els públics. Jocs com aquests són fàcils perquè no tenen normes gaire complexes”, ens diu Viloca. Ell és l’ànima del grup Softcombat BCN Events i dirigeix les sessions d’entrenament. A banda de la bandera, també fan duels, proven el Joc del vampir, L’immortal, fan un Zombies vs Humans o posen en marxa un partit de jugger.

Publicitat

Acostumen a trobar-se els caps de setmana al Parc de l’Estació del Nord però per no perdre-us cap sessió podeu buscar-los a meetup i a Facebook i consultar el seu calendari d’esdeveniments. Us hi podeu acostar de forma gratuïta i us deixaran armes perquè us inicieu en el softcombat. Ara, els diumenges són uns 30 o 40 però el somni és ser més de 100. “Tothom que ho prova s’ho passa bé!”, diuen.

Publicitat

Alemanya i els Estats Units són els països on el softcombat té més força i, a casa nostra, ho peta fort la Hermandad del Acero que organitza el Clan Wars a Berga, un esdeveniment que s’allarga uns quants dies. Amb il·lusió per créixer, Softcombat BCN és un dels grups de la ciutat que més ha augmentat en número en els darrers anys i molts els han conegut gràcies a la seva presència en diferents esdeveniments: “Donem a conèixer el softcombat al Saló del Manga, al GiroCòmic, serem a l’Akihabara Deep, també a una trobada amb youtubers o al Clotoberfest... A més, també podem animar festes d’aniversari, fer tallers en escoles o casals...”. No es conformen, vaja i es preocupen per arribar a grans i petits: el diumenge veiem majoria de joves però també adults o un fill que ve amb el seu pare. Què hi troben? “Bon ambient, diversió, esport, honestedat...” i un espai on emular lluites que veuen en sèries o llegeixen en llibres i passar una bona estona. Els diumenges, si passeu per l’Estació del Nord, agafeu espasa i escut i proveu-ho perquè el softcombat ha conquerit el parc.

Publicitat

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat