Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Strava: la navalla suïssa de les aplicacions esportives

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Strava

Strava: la navalla suïssa de les aplicacions esportives

Us presentem l’app que us permetrà competir amb amics i registrar els vostres entrenaments

Per Laura Font (Lymbus)
Advertising

De què serveix fer esport si no pots fardar de quilòmetres i desnivell? Sortir a córrer o en bici i no poder-ho ensenyar és com no haver entrenat. Fins i tot el més mindundi dels mindunids s’ha descarregat una app amb cronòmetre que li comptabilitza la distància i les calories. Però si no tenim un objectiu esportiu concret, a la llarga ens pot resultar avorrit. Li falta aquell punt de competició, no?

Calla. I si existís una app on poguéssim “picar-nos” amb els nostres amics i completar reptes, sense haver-nos d’apuntar a la cursa popular del nostre barri per sentir el cuquet? Ho sentim, Edison’s de l’esport, la sopa d’all ja està inventada. I es diu Strava. I a sobre és gratuïta! Al·leluia catalans i catalanes, per fi algú ens dóna alguna cosa d’utilitat sense cap cost!

Strava

Una app pol·livalent

Strava és com la navalla suïssa de les apps d’esport. Fa de tot. En un primer moment és un cronòmetre, i registra els nostres entraments. A més del temps registra molts altres paràmetres com la distància, el desnivell, les calories cremades, el pols, el rendiment, i tot plegat amb GPS integrat per marcar-nos posteriorment la ruta. Strava també és una xarxa social, ja que podem seguir els nostres amics per veure els seus entrenaments, fer-los likes i comentaris d’enveja i/o admiració (o rabieta, que és el més habitual). També té altres funcions més frikis, i per exemple podem indicar-li el calçat amb què entrenem i ens avisarà quan hàgim de canviar les bambes, depenent dels quilòmetres acumulats. Tot plegat és molt fàcil i intuïtiu, i probablement per això ens agrada tant.

Strava, apps

KOM: les sigles desitjades

La gràcia de la app, però, és que va més enllà. La mare dels ous es diu “segments”. Per explicar-ho fàcil, serveix per comparar els vostres esforços amb altres usuaris de la app que entrenin per les mateixes zones que vosaltres. Tatueu-vos amb foc la paraula KOM, que a partir d’ara seran les vostres sigles preferides. KOM, o King Of the Mountain, serà el vostre diploma virtual per certificar que sou els reis d’un segment Que no se us oblidi posar-ho en el vostre proper currículum, amb una mica de sort trobareu un cap igual que vosaltres i us contractarà per picats. A Barcelona, runners i ciclistes competeixen entre si i hi ha segments altament explotats com el Parc de la Ciutadella o la muntanya de Collserola. La darrera novetat de la app és “Strava Local”, que proposa les rutes més populars de cada ciutat, per si quan aneu de vacances no us podeu estar de sortir a rodar una miqueta!

Advertising
Strava

Strava challenges, o mou-te del sofà

Si no aconseguiu marcar rècords a cap dels segments, tranquils, també podeu competir contra vosaltres mateixos a través dels reptes. Cada mes se’n proposen de nous, tant en ciclisme com en running, Des d’alguns senzills com córrer 10 km o pedalar-ne 150 km fins a altres més complicats com acumular 5.000 m de desnivell intentant emular a Kilian Jornet o fer 1.680 km en bici, o el que és el mateix, la meitat de la ruta del Tour de France. En qualsevol cas, us podem assegurar que ajuda a augmentar la motivació i li dóna una diversió afegida al simple fet de sumar quilometres. Completar un challenge, a més, ens dóna dret a obtenir descomptes en material esportiu, així que si mai us creueu per la carretera de les Aigües amb un maillot de l’Strava, alerta, podria ser el proper KOM del segment! A per ells!

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising