Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Thriller dance
© Sergei Bachlakov

Videoclip a Barcelona: balleu com les estrelles del pop

Emuleu Michael Jackson, Madonna o Beyoncé i calqueu les seves coreografies!

Escrit per
Carlota Martí
Publicitat

Ara podeu sentir-vos més a prop que mai de les estrelles del pop. Com? A Barcelona, escoles de ball com Niubó: Estudi de Dansa; Dance Escool o Esther Bosch programen tallers d’un estil de ball que respon al nom de... videoclip!

“Com ho faria el Michael?” Aquesta és la idea de les classes. Estudiar pas a pas les coreografies d’alguns dels videoclips més populars de la història i calcar tots els moviments que hi fan estrelles com Michael Jackson, Madonna o Beyoncé.

Amb malles, vambes i una samarreta ampla ens dirigim a Niubó: Estudi de Dansa (Atenes, 5). Després de transformar-se durant uns mesos en Beyoncé per ballar ‘Run the world’ i ‘Single Ladies’, aquest cop han començat a aprendre, precisament, la coreografia de ‘Thriller’. Ens plantem davant del mirall i practiquem els primers passos sense música. Peu endavant i al primer, cinquè i setè pas, esquena dreta cap amunt i després ja anem a aconseguir algun moviment de braços. Us comenceu a sentir com zombies? Nosaltres sí! Per fi, arriba la millor part. Un cop tenim assimilat aquest primer tram de la coreografia, l’Ana Niubó, la professora, diu allò que tots teníem ganes de sentir: “Ara amb música. Actitud, vinga!”.

Publicitat

Sona ‘Thriller’, ballem fins on sabem i després de l’últim pas que tenim après... “Yuhuu!”, hi ha un esclat general de crits i energia. “Les classes de videoclip són així, molt amenes. No ens centrem tant en la tècnica, vens i ja balles directament. La idea és aprendre el moviment, fer-se amb l’actitud i el rotllo del cantant i divertir-se”, diu l’Ana. En donem fe! Entre passos, girs i moviments hi ha un bon grapat de riures i bromes, bon ambient vaja. Ah, però també s'hi sua, eh!

“Has practicat a casa!”. Ho escoltem a classe, ens ho confirmen i, fins i tot nosaltres ho fem en sortir de l’estudi. Després d’una hora ballant ‘Thriller’ el primer impuls és anar a youtube i mirar el videoclip original del mestre Jackson. Som nosaltres! “Veuen a Michael Jackson i es veuen a ells mateixos i això agrada molt. A més, a qualsevol discoteca on vagis i on posin la cançó ets capaç de ballar-la. Fa gràcia!”, explica l’Ana.

Publicitat

De moment, els alumnes de videoclip de Niubó: Estudi de Dansa s’han convertit en Beyoncé per partida doble i en Michael Jackson. Els propers reptes apunten a Shakira, Madonna o fins i tot a les ballarines del videoclip de Sorry. Sí, la de Justin Bieber. “Normalment deixem que els alumnes ens proposin quins cantants o hits tenen ganes de ballar. Tot i això, a vegades, és difícil trobar videoclips on es balli durant tota la cançó per això mirem habitualment cap als clàssics”, comenta l’Ana.

A Niubó, les classes de videoclip són dilluns, comencen a les 19.30 h i duren aproximadament una hora. Us animeu? La primera sessió de prova és gratuïta i després va per mensualitats.

En fi, que si heu decidit que les paraules ballar, ritme, coreografia, riure i estrella del pop van amb vosaltres afegiu-li una altra al capdavant: videoclip.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat