Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
X Games

X Games Barcelona

Del 16 al 19 de maig, la ciutat es convertirà en la capital dels esports d'acció. Tornen els Olímpics i aquesta vegada són més extrems

Publicitat

Els que guanyen s'enduen medalles d'or, plata i bronze, com en els Jocs Olímpics recuperats de Grècia a finals del segle XIX, i el que és important és participar-hi, sobre la moto, amb l'skate, remenant la bicicleta BMX o dins d'un cotxe de ral·lis. Però aquí  la norma és l'adrenalina, l'emoció, les cabrioles i l'esportista retallant el cel, fent l'encara més difícil. Els X Games, que van néixer el  1995 a Rhode Island de la mà de la cadena  esportiva nord-americana ESPN, arriben a Barcelona, amb el suport de l'Ajuntament, en la seva primera edició europea i en un procés d'internacionalització que els ha portat a Foz do Iguaçu i que també els farà arribar a Munic, abans de tornar a Los Angeles per tancar les quatre edicions d'estiu.

La gran cita dels esports de tendència ha triat la ciutat "perquè la marca Barcelona és potent i  per les seves instaŀlacions, properes, compactes i atractives", explica Carlos Bartolomé, general manager dels X Games Barcelona. Així, les quatre grans disciplines -skateboard, BMX, moto freestyle i ral·li- i les seves catorze modalitats prendran l'Estadi Olímpic, el Palau Sant Jordi, les piscines municipals de Montjuïc i l'esplanada de l'anella olímpica.

És difícil identificar les cireretes del pastís i triar una modalitat, i algunes de les seves estrelles, o un únic escenari; per escalfar motors ens avancen que al Palau es construirà el big air, una rampa d'altura extraordinària per a les competicions de monopatí i  bicicleta, i que l'estadi es cobrirà de terra per acollir l'enduro i el rallycross, amb la participació dels veterans Travis Pastrana i Ken Block, entre d'altres. La foto, però, probablement serà la de la piscina municipal, on s'instal·larà el half pipe amb la ciutat com a teló de fons. "Permetrà veure els atletes de bici i skate volant per la ciutat", diu Bartolomé.

Als Estats Units, la generació que estava farta de beisbol i futbol americà i era devota de l'skate va prendre's seriosament aquesta competició olímpica que cada vegada té més adeptes a casa nostra. Què els fa diferents? "El repte no és només competir amb l'adversari, sinó amb tu mateix -remarca Bartolomé-, ets tu i la teva capacitat d'innovar i fer trucs difícils, la capacitat de superar els límits".  A Barcelona, els que es posaran contra les cordes seran atletes estatals com Dany Torres i Edgar Torronteras sobre la moto, i Sergio Layos, amb la bicicleta. L'especialitat del madrileny és el park, "com una piscina amb transicions per la qual ens movem fent salts i trucs", relata.  Se li fa difícil descriure què passa sobre les dues rodes, practicant aquest esport que es distingeix de la resta per les sensacions: destaca el fet de volar, intentar arribar d'un lloc a un altre servint-se de la força i l'enginy, però també la incertesa de no saber com evolucionarà un exercici. Han descrit el seu estil com a fi, beu de pilots de referència com Rubén Alcántara i Chase Hawk i, tot i que prefereix no excedir-se amb els trucs, als X Games potser s'animarà amb un 360 tabletop. "És bonic, però fer-lo bé és complicat", sentencia.

Però els X Games no només són exhibicions d'esport extrem; reivindicant la forma de vida i la cultura lligada a aquestes disciplines -algunes de les quals són molt urbanes i tenen molts  adeptes a la ciutat-, també hi haurà actuacions musicals de primer ordre. 50 Cent, Zedd i Nach seran dissabte 18 al Poble Espanyol.
 
X Games
Anella Olímpica de Montjuïc
Per talls a la circulació amb motiu dels X Games, es recomana accedir a Montjuïc amb la línia d'autobús 150.
www.xgamesbarcelona.com

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat