Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Somoslas
Somoslas

Diversió 'Queer', les millors festes LGBT de Barcelona

Les festes neixen, creixen i es reprodueixen sense parar, diversitat sense prejudicis

Escrit per
Martí Sales
Publicitat

Com ha canviat el mapa de la Barcelona marica en els darrers anys! Dels anuncis de contactes i la barra de bar com a nodes per lligar, hem passat a les aplicacions de mòbil, i hem abandonat la centralitat del Gaixample per una escena molt més disseminada en l’espai i en el temps: avui en dia, més que anar cada cap de setmana a fer la ruta pels mateixos locals de la mateixa zona, l’oferta LGBT s’ha diversificat, ha mutat i s’ha escampat per tota la ciutat, sovint conquerint efímerament espais que no eren només LGBT. D’aquesta manera s’incentiva una barreja i un trencament d’esquemes que ens apropa a un futur molt més heterogeni i permeable, menys compartimentat, com ho és també avui en dia la idea de la mateixa sexualitat i la diversitat afectiva.

Així, com que el model d’oci anterior ja no els esqueia, des de començament de dècada molta gent ha decidit fer pinya i inventar-se noves festes. Es fan un cop al mes, i n’hi ha per a tots els gustos: si ets més de pèl, carn i dives, tens la POPair; si més aviat t’agrada el folklore andalús i la seva alegria salada, tens La Rebujito; si, en canvi, prefereixes una festa multitudinària de berenar de diumenge amb molt de xou, no et pots perdre la Churros con Chocolate; Somoslas és la proposta més indie: Ferdiyei porta DJs internacionals i hi sona música realment interessant; i si ets més canalla i t’agrada l’electro, la suor, el maquillatge fosc i el frec a frec, La Ká és la teva. Aquestes festes s’apleguen uns quants cops l’any per fer-ne una de grossa a la Razzmatazz sota el nom de Las Cinco, i amb finalitats benèfiques: una part de les entrades es dedica a ajudar econòmicament algun projecte social sense ànim de lucre que necessiti una empenta.

Publicitat

A part de les festes mensuals més establertes, hem d’esmentar la Tanga!, que va començar l’any passat a la magnífica sala Under i ja arrossega molt de públic. Aliada amb els voguers de la Rara Team i amb la seva gran musa DJ Mata, fan festes temàtiques extravagants i han portat artistes com Whigfield, Vengaboys o, directa d’Eurovisió, Barei.
©Kevin Morgan

Publicitat

Fa poc va néixer la Caramba!, que s’ha instal·lat al Teatre Principal amb DJ Hidroboy de resident i Ari Korrales, Lolito Malibú, Ylenia, The Pop Kids i Banana Láser de convidats. Omplen la sala de la Rambla de coloraines, confeti, llum i alegria petarda. I la més recent és La Reina, més femenina, que pretén dur el glam thrash londinenc més canalla barrejat amb els hits més odiosos del moment: la cosa promet!

Publicitat

Els grans grups tampoc volen perdre pistonada i han vist que no n’hi ha prou d’oferir el de sempre i han de posar-se a l’altura del que triomfa a la ciutat. La Metro ha fitxat l’agitador Màrius Nuñez (àlies Heroe of Hits) perquè esvaloti el galliner un cop al mes amb Súper Hits, sessions d’èxits incontestables a la Pop Room. Per la seva banda, Arena s’ha quedat la meravellosa sala Tango, que s’ha convertit en la seva nova Sala VIP i cada divendres hi programen una festa nova: si us va el rotllo drag, teniu la Plastic Dolls de la Kyra Shimai; si preferiu un toc més de club de la comèdia, Entre Pitos y Flautas, i si sou fans de la Núria Feliu, no aneu enlloc sense barretina i mitenes i us sabeu La Santa Espina de memòria, l’Allioli Olé serà el vostre somni fet realitat.

Melon Party, on les noies se senten com a casa

A l’Úrsula totes li ponen: és una empresària d’èxit, l’agost passat es va casar i l’any que ve vol tenir una criatura amb la seva dona. Riallera i entusiasta, aquests ingredients són més que necessaris per tirar endavant festes i saraus i atrevir-se a sobreviure en la sempre efímera i canviant escena lèsbica de la ciutat. El 2010, amb la seva amiga Mireia, mentre eren en una festa en una casa rural, passant-s’ho d’allò més bé, se’ls va acudir que feien falta més trobades així, informals, pura celebració de l’amistat en un entorn amable i acollidor, sigui en una discoteca o a l’aire lliure. I així va néixer una de les festes de noies amb més grapa de Barcelona: la Melon Party. Fresca i gustosa com la fruita, la Melon s’ha convertit en tota una institució en aquests darrers cinc anys, amb les festes temàtiques a la seva seu de la ciutat, la Sala Instinto, o en sortides de cap de setmana de mar o muntanya.
Publicitat
© Ivan Moreno

Aprofitant aquesta embranzida, enguany l’Úrsula i la Mireia han decidit obrir els divendres en un local en ple Gaixample (València, 196): el Carita Bonita. Des del febrer hi han fet de tot: revetlles multitudinàries, bingos, sessions de ballaruga de la bona a càrrec de les DJs residents Coco i Noe Gy, combinacions ben trobades com la pizza + karaoke, actuacions en directe com la de la cantautora Jessica Mellado, el grup Animales de Felpa i el duo Jenny i Cynthia... Tenen un fotomaton que treu fum –és gratuït i causa furor!– i les amfitriones s’encarreguen que totes les noies se sentin com a casa i que l’ambient sigui immillorable. Els va tan bé que estan considerant molt seriosament obrir també dissabtes: tenen una colla de públic que els empeny a fer més i més coses, des de torneigs de futbol i acampades fins a carrosses del Pride.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat