Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Diversió 'Queer', les millors festes LGBT de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Somoslas
Somoslas

Diversió 'Queer', les millors festes LGBT de Barcelona

Les festes neixen, creixen i es reprodueixen sense parar, diversitat sense prejudicis

Per Martí Sales
Advertising

Com ha canviat el mapa de la Barcelona marica en els darrers anys! Dels anuncis de contactes i la barra de bar com a nodes per lligar, hem passat a les aplicacions de mòbil, i hem abandonat la centralitat del Gaixample per una escena molt més disseminada en l’espai i en el temps: avui en dia, més que anar cada cap de setmana a fer la ruta pels mateixos locals de la mateixa zona, l’oferta LGBT s’ha diversificat, ha mutat i s’ha escampat per tota la ciutat, sovint conquerint efímerament espais que no eren només LGBT. D’aquesta manera s’incentiva una barreja i un trencament d’esquemes que ens apropa a un futur molt més heterogeni i permeable, menys compartimentat, com ho és també avui en dia la idea de la mateixa sexualitat i la diversitat afectiva.

Així, com que el model d’oci anterior ja no els esqueia, des de començament de dècada molta gent ha decidit fer pinya i inventar-se noves festes. Es fan un cop al mes, i n’hi ha per a tots els gustos: si ets més de pèl, carn i dives, tens la POPair; si més aviat t’agrada el folklore andalús i la seva alegria salada, tens La Rebujito; si, en canvi, prefereixes una festa multitudinària de berenar de diumenge amb molt de xou, no et pots perdre la Churros con Chocolate; Somoslas és la proposta més indie: Ferdiyei porta DJs internacionals i hi sona música realment interessant; i si ets més canalla i t’agrada l’electro, la suor, el maquillatge fosc i el frec a frec, La Ká és la teva. Aquestes festes s’apleguen uns quants cops l’any per fer-ne una de grossa a la Razzmatazz sota el nom de Las Cinco, i amb finalitats benèfiques: una part de les entrades es dedica a ajudar econòmicament algun projecte social sense ànim de lucre que necessiti una empenta.

La Rebujito
La Rebujito

Advertising

A part de les festes mensuals més establertes, hem d’esmentar la Tanga!, que va començar l’any passat a la magnífica sala Under i ja arrossega molt de públic. Aliada amb els voguers de la Rara Team i amb la seva gran musa DJ Mata, fan festes temàtiques extravagants i han portat artistes com Whigfield, Vengaboys o, directa d’Eurovisió, Barei.

Churros con Chocolate
Churros con Chocolate
©Kevin Morgan

Advertising

Fa poc va néixer la Caramba!, que s’ha instal·lat al Teatre Principal amb DJ Hidroboy de resident i Ari Korrales, Lolito Malibú, Ylenia, The Pop Kids i Banana Láser de convidats. Omplen la sala de la Rambla de coloraines, confeti, llum i alegria petarda. I la més recent és La Reina, més femenina, que pretén dur el glam thrash londinenc més canalla barrejat amb els hits més odiosos del moment: la cosa promet!

La Ká
La Ká

Advertising

Els grans grups tampoc volen perdre pistonada i han vist que no n’hi ha prou d’oferir el de sempre i han de posar-se a l’altura del que triomfa a la ciutat. La Metro ha fitxat l’agitador Màrius Nuñez (àlies Heroe of Hits) perquè esvaloti el galliner un cop al mes amb Súper Hits, sessions d’èxits incontestables a la Pop Room. Per la seva banda, Arena s’ha quedat la meravellosa sala Tango, que s’ha convertit en la seva nova Sala VIP i cada divendres hi programen una festa nova: si us va el rotllo drag, teniu la Plastic Dolls de la Kyra Shimai; si preferiu un toc més de club de la comèdia, Entre Pitos y Flautas, i si sou fans de la Núria Feliu, no aneu enlloc sense barretina i mitenes i us sabeu La Santa Espina de memòria, l’Allioli Olé serà el vostre somni fet realitat.

Melon Party, on les noies se senten com a casa

A l’Úrsula totes li ponen: és una empresària d’èxit, l’agost passat es va casar i l’any que ve vol tenir una criatura amb la seva dona. Riallera i entusiasta, aquests ingredients són més que necessaris per tirar endavant festes i saraus i atrevir-se a sobreviure en la sempre efímera i canviant escena lèsbica de la ciutat. El 2010, amb la seva amiga Mireia, mentre eren en una festa en una casa rural, passant-s’ho d’allò més bé, se’ls va acudir que feien falta més trobades així, informals, pura celebració de l’amistat en un entorn amable i acollidor, sigui en una discoteca o a l’aire lliure. I així va néixer una de les festes de noies amb més grapa de Barcelona: la Melon Party. Fresca i gustosa com la fruita, la Melon s’ha convertit en tota una institució en aquests darrers cinc anys, amb les festes temàtiques a la seva seu de la ciutat, la Sala Instinto, o en sortides de cap de setmana de mar o muntanya.

Advertising
Úrsula Melon Party
Úrsula Melon Party
© Ivan Moreno

Aprofitant aquesta embranzida, enguany l’Úrsula i la Mireia han decidit obrir els divendres en un local en ple Gaixample (València, 196): el Carita Bonita. Des del febrer hi han fet de tot: revetlles multitudinàries, bingos, sessions de ballaruga de la bona a càrrec de les DJs residents Coco i Noe Gy, combinacions ben trobades com la pizza + karaoke, actuacions en directe com la de la cantautora Jessica Mellado, el grup Animales de Felpa i el duo Jenny i Cynthia... Tenen un fotomaton que treu fum –és gratuït i causa furor!– i les amfitriones s’encarreguen que totes les noies se sentin com a casa i que l’ambient sigui immillorable. Els va tan bé que estan considerant molt seriosament obrir també dissabtes: tenen una colla de públic que els empeny a fer més i més coses, des de torneigs de futbol i acampades fins a carrosses del Pride.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising