Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El més destacat del Pride 2017

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Gay Pride Closing Party
LGBTI Pride

El més destacat del Pride 2017

Repassem el programa de la desena edició del Pride amb l’ajuda inestimable d’en Dani Borrell (aka DJ Pam Pool)

Per Martí Sales
Advertising

Felicitats, carrosses. Deu edicions, aviat s’és dit! I la veritat, donant un cop d’ull al programa, la consolidació del Pride Barcelona queda ben palesa: hi participen més de 30 entitats, va començar el 28 de juny amb el pregó i acaba el 9 de juliol amb un vermut a les 12 h al Gaixample, i entremig, un no parar d’activitats i festes.

La Casa Azul

Bon cartell

En Dani, el DJ amb barretina, l’organitzador de la festa Allioli Olé –que, primícia!, torna el 14 de juliol al Believe!– i de la fantàstica Petonada que es va fer per Sant Jordi, diu que és el primer cop que coneix el 70% dels artistes del Pride. “Sempre l’havia vist una mica passat de moda, dirigit a un públic determinat. En canvi, aquest any els felicito: està molt ben pensat, de cara a una audiència més plural, perquè el públic gai no és homogeni. Hi ha artistes youtubers, d’Eurovisión, La Casa Azul, Fleur East... És un bon cartell. La imatge també ha millorat molt, abans només hi havia homes depilats i musculosos. El xiulet explica bé el lema “Xiula falta a l’LGBTIfòbia”, un tema molt important, perquè l’esport segueix sent un armari gegant”.

La Patrick

Clàssics i novetats

Comenta que té ganes de tornar a l’escenari del Moll de la Fusta, on estarà instal·lat el Village des del dv. 7 de juliol i tindrà lloc el concert que posarà el punt final a la desfilada del ds. 8: “Té molt d’encant, amb el mar a tocar, encara que potser era més accessible el de l’avinguda Maria Cristina”. Diu que trobarà a faltar les Shimai com a presentadores, però que després de nou anys, ja li sembla bé el recanvi! No es perdrà la cursa de talons de la Patrick (dv. 7, 19 h), tot un clàssic, “hi ha tradicions que s’han de mantenir, és un segell propi. A més, aquest any encara té més sentit pel lema, perquè és una cursa –esport– de talons –queer–”. Aplaudeix la iniciativa de col·laborar amb TMB i baixar el Pride al metro de plaça de la Universitat, amb una taula rodona sobre l’LGBTIfòbia al món de l’esport (dimecres 5, h): “És bo sortir del circuit, incidir en la ciutat, com el Sónar”.

Advertising
Gay Pride Foam Party

Bona combinació

També creu que hi ha una molt bona combinació d’activitats de dia i de nit: “Matí i tarda tens vòlei i bicicleta, mil esports, zumba, i de nit gales drag, DJs i concerts per a tots els gustos”. Considera que enguany s’han esforçat més en l’àmbit comunicatiu amb el català. Li sembla que el Pride va molt ben encaminat pel que fa a les reivindicacions: “Està molt bé que vagin treballant temes d’actualitat com l’assetjament escolar, la visibilitat del col·lectiu trans i l’LGBTIfòbia en el món de l’esport. Aprofundeixen en les lluites. S’ha d’anar per aquí”.

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising