• Gai i lèsbic
  • Crítica de Time Out

Ressenya

Grec 2016: MDLSX

4 de 5 estrelles
Manuel Pérez
Publicitat

Time Out diu

L'actual explosió dels debats identitaris relacionats amb el gènere i la sexualitat contribueix a generar inèdits espais de llibertat individual que actuen com a revulsiu social. Aprofundir en la deconstrucció de les etiquetes suposa també deixar al descobert els mecanismes repressius que identifiquen les nostres societats. 'MDLSX' de la companyia italiana Motus explota aquest terreny fecund mitjançant una atomitzada barreja de llenguatges escènics que transiten entre la performance i la dansa, entre el debat col·lectiu i el testimoni individual.

L'ambigüitat a tots els nivells (home-dona, realitat-ficció) juga en consonància amb l'argument, el periple d'un adolescent androgin que mira de configurar la seva identitat entre les etiquetes poc flexibles de la taxonomia social heterofílica. Els plecs de la història serveixen per introduir, per exemple, les teories 'queer' de Paul B. Preciado o la impròpia tendència a crear patologies de la condició sexual encara vigent en la medicina moderna.

L'única intèrpret d'aquest muntatge, Silvia Calderoni, desplega un ritual de força escènica de primera magnitud, que ens revela la natura del cos com a primera i última frontera. Entre els recursos més encertats hi ha els canvis de vestuari plens de connotacions identitàries, el diàleg de la protagonista amb les seves pròpies filmacions domèstiques o una potent selecció de peces musicals que articulen els capítols de la història. Que tota la narració del muntatge sigui enregistrada resta expressivitat però no aconsegueix entelar un conjunt tan ben cuinat en les formes com necessari en el contingut. 'MDLSX' ja figura entre el més destacat de l'actual edició del Grec.

Detalls

Adreça
Preu
20 €
Horaris
20 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà