L'Auditori
Martí E. BerenguerSomnis

Música clàssica per a grans i petits: gaudeix de l’Auditori en família

L’Auditori enceta la seva programació de tardor pensada per als reis de la casa, i ho fa amb tres concerts divertits, educatius i amb un preu molt avantatjós

Time Out en col·laboració amb L'Auditori
Publicitat

La música és un element fonamental en l’educació i la formació dels nens. Moltes vegades s'ha considerat que no era prou important, si la comparem amb la lectura, les matemàtiques, els idiomes i, des de fa un temps, la formació en tecnologia des de la més tendra edat, però la veritat és que la música és un element formatiu de primer nivell, és divertida, engrescadora, es pot compartir en grup –i per tant ajuda a socialitzar tant com a estructurar la ment i estimular la imaginació–, i és per això per què L’Auditori enceta cada nova temporada una programació de música pensada per als més petits i que animi a tota la família a sortir junta a gaudir de la música. Un any més, els Concerts Familiars ofereixen opcions de caires molt diferents per convertir una actuació musical en joc divertit, participatiu i imaginatiu que s’ha convertit en un referent a la ciutat, i també en la primera porta d’entrada a la música clàssica de molts infants.

Si sou pares, lògicament hi haurà una altra preocupació que us voltarà: com podem fer per anar tots sense que el preu s’encareixi massa? Aquesta ha estat sempre un dels principals handicaps de les ofertes culturals familiars, que són moltes entrades que s’han d’abonar de manera individual. No cal que patiu: aquesta temporada us podeu beneficiar d’un abonament familiar que redueix fins un 40% el preu nominal de les entrades, fins a un màxim de quatre persones. Si us aboneu a tres espectacles –com, per exemple, els que ara us recomanarem del bloc de tardor-hivern–, cada entrada surt a 7 euros; si us aboneu a cinc espectacles, seran 6,5 euros per entrada. Aquest preu, però, no inclou els tallers, que s’han de pagar a banda. Si us animeu, i desitgeu el millor per els vostres fills, aquests són els espectacles que us canviaran la vida.

1. Banda ampla

Aquesta peça musical que sentirem en aquest concert és nova, però està inspirada en un clàssic del segle XX que ha ajudat a molta gent a aprendre com funciona la música i com sona cada instrument. L’any 1945, el compositor anglès Benjamin Britten va composar una peça anomenada The Young Person’s Guide to the Orchestra, on a partir d’un motiu musical de Henry Purcell una veu anava introduint els instruments –així els podíem identificar i recordar el seu timbre– i explicava com es formava el so de l’orquestra. A partir d’aquesta idea, Joan Albert Amargós ha desenvolupat una nova proposta que té el mateix objectiu: convertir l’execució musical en un joc de descobertes gràcies als comentaris del dramaturg Jordi Oriol, que serà el mestre de cerimònies d’aquest concert tan especial.

Dissabte, 6 de novembre, a les 12h.

2. Out of the [Cage]

John Cage ha estat un dels creadors musicals més imaginatius i lúdics del segle XX. No tota la seva música és fàcil, però va popularitzar una sèries d’idees –com fer música a partir del silenci, de l’atzar o del joc– que han servit de base a molts altres compositors per expandir els límits del que és música, i com podem experimentar-la. En aquest concert no escoltareu música de John Cage, sinó música nova inspirada en la seva profunda llibertat. I és que, a la seva manera, Cage mai va deixar de ser un nen, i això li facilitava tenir una frescor d’idees i un sentit d’aventura que molts altres músics perden durant la seva carrera. Aquest espectacle està pensat per a que passi l`impossible a partir del so de quatre percussionistes i un munt de sorpreses inesperades que inundaran l’escenari de màgia.

Dissabte, 20 de novembre, a les 12.30h. i les 17h., i diumenge, 21 de novembre, a les 12.30h.

3. Ma, me, mi... Mozart!

Hi ha un mite que diu que la música de Mozart ens fa més intel·ligents. Bé, s’ha demostrat que no és exactament així, les composicions del nen prodigi de Salzburg no fan possible aquesta màgia, però això no vol dir que no sigui estimulant, divertida i capaç de fer-nos entrar en dinàmiques mentals molt productives i satisfactòries. I això és el que fa que, per els nens, Mozart sigui un compositor ideal: la seva música està perfectament estructurada, es clara i té un ordre que no es trenca mai. En aquest concert, de 50 minuts de durada, escoltareu diverses obres de Mozart –sota la direcció musical d’Eduard Iniesta, i amb direcció escènica de Pablo Paz– en arranjaments per a sis tipus d’instruments: veu, acordió, clarinet, violí, flügel i instruments de corda pinçada. Seran arranjaments moderns que permetin als petits a ser més receptius, i amb un munt de jocs a l’escenari.

Dissabte, 27 de novembre, a les 12h. i les 17h., i diumenge, 28 de novembre, a les 12h.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat