Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
InOutRadio

Cinc anys d'InOutRadio

La ràdio 'podcast' per a lesbianes està d'aniversari

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Els dijous al vespre són intensos en el pis que la periodista Ana Satchi té al Poblenou. Des d'allà s'emet des de la temporada passada l'únic programa en directe d'InOutRadio, una emissora dirigida a les dones en general i a les lesbianes en particular que existeix des del 2008. L'espai en qüestió s'anomena BerenjenaLES i és un magazín on cada setmana es tracten temes que poden interessar a un col·lectiu molt poc visible als mitjans de comunicació. La presentadora, amb la també periodista Carme Pollina, repassa notícies, fa entrevistes i interactua amb les seves oients a través d'un xat. Amb naturalitat i humor.

InOutRadio és una emissora nascuda a internet i que des dels seus inicis s'ha caracteritzat per produir càpsules que es pengen a la xarxa. Es tracta d'un projecte personal de Satchi, una apassionada de les ones que cansada de no trobar programes que parlessin per i de lesbianes es va posar mans a l'obra. "Vaig començar fent petits espais de cinc minuts i a poc a poc el projecte ha anat creixent", ens explica.

En cinc anys, InOutRadio ha creat una xarxa de col·laboradores altruistes. Això els ha permès crear programes culturals com ara Desconocidas & Fascinantes, espai a càrrec de les escriptores Isabel Franc i Thais Morales on s'explica la història de dones que han fet aportacions importants, però poc visibles a causa de la seva feminitat i orientació sexual.

Després d'un lustre, InOutRadio es troba en un punt d'inflexió: necessita renovar tot el material tècnic i fer front a les despeses mínimes mensuals per assegurar-se la continuïtat. Per això han posat en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami, amb la qual esperen recaptar els diners necessaris per tirar endavant. El termini s'acaba el pròxim dilluns. "A partir de només 5 euros, els mecenes reben regals i contrapartides a canvi del seu suport", ens explica Satchi. Si tot va bé, en un futur els agradaria ampliar les hores de programació i, qui ho sap, arribar a emetre 24 hores al dia. Il·lusió i ganes no els en falten.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat