Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
donasport

Donasport, 17 dies d’esport només per a noies

A suar la cansalada!

Publicitat
Megan Rapinoe, Seimone Augustus, Alexandra Lacrabere... Són els noms d'algunes de les esportistes obertament lesbianes que van participar en els Jocs Olímpics de Londres. Cada cop són més les atletes que surten de l'armari. És un gran pas endavant. L'homosexualitat en el món de l'esport continua sent un tabú. Per això és important destacar la tasca que fan a casa nostra entitats com el club esportiu LGTB Panteres Grogues. Des del 1994, lluita contra la discriminació en l'esport. Dels seus socis, només un 20% són dones. Per incrementar el nombre d'esportistes femenines va néixer el 2010 el Donasport, activitats esportives no competitives que tenen com a objectiu la integració.

Aquest divendres comença la seva quarta edició, que per primer cop s'allarga tres setmanes. De l'1 al 17 de març es faran més d'una quinzena d'activitats, des de tornejos de futbol o vòlei platja fins a sortides en patins. En quatre anys, Donasport no ha parat de créixer. Ens ho explica l'Adriana Salazar, una més de la quinzena de noies que impulsa, amb energia, aquest projecte integrador. "Vam començar organitzant un únic cap de setmana i amb molt poques noies. Però cada any anem a més. L'any passat la participació va augmentar un 300%", ens explica. Esperen bones xifres.

L'edició de Donasport d'aquest any és la més ambiciosa. Comença divendres a l'auditori Cullell i Fabra on es projectaran diversos curts relacionats amb la dona, l'esport i la comunitat LGTB. Aquest cap de setmana hi ha dues activitats més: una sortida de senderisme de Santa Margarida i els Monjos a l'Arboç dissabte i una ruta en bici al Prat de Llobregat diumenge. El mateix diumenge també s'ha organitzat una calçotada a Torrelles de Llobregat, l'únic acte de pagament. Totes les activitats són gratuïtes: els fons provenen del pressupost de Panteres Grogues i de subvencions.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat