Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Continental Palacete
Continental Palacete

Arriba la segona edició de les Rutes pels Hotels 'Monument' de Barcelona, sumeu-vos-hi!

Del 22 al 26 de novembre els hotels amb més patrimoni de Barcelona, etiquetats com a Hotel 'Monument', us fan una ruta guiada de franc perquè descobriu tota la seva arquitectura. Us sumeu a la ruta?

Time Out en col·laboració amb MésQHotels
Publicitat

Sou uns fanàtics dels indrets amb història? Del 22 al 26 de novembre els Hotels 'Monument' de Barcelona us obren les portes per segon any perquè pugueu destapar tots els seus misteris artístics i històrics, amb les "Rutes pels Hotels 'Monument' de Barcelona", una acció organitzada pel Gremi d'Hotels de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona. Dels 20 hotels que s'han catalogat com a Hotel 'Monument' (es poden consultar tots al Dossier Hotels 'Monument'), una quinzena us porten de passeig pels seus interiors i exteriors més emblemàtics i, alguns, fins i tot, us ofereixen una copa de cava entre vistes espectaculars, tapes o algun descompte per poder gaudir de la seva gastronomia. Aprofiteu-ho! La majoria d'ells tenen quatre visites planejades, seran gratuïtes i en grups reduïts i s’hauran de reservar prèviament enviant un mail, consulteu al web de mesqhotels com fer-ho o també a través de l'app Diskover.
L'especialització ‘Monument’ és una distinció atorgada pel Gremi d'Hotels de Barcelona que reconeix a aquells establiments que aporten un valor afegit al patrimoni arquitectònic i històric de la ciutat. Durant una estona experimentareu una vida d'hotel, però plena de cultura! El maridatge perfecte. A què espereu per trepitjar tots aquests hotelassos que han deixat petjada en la història de la nostra ciutat? Us deixem al peu de l'explicació els horaris de les visites i els detalls. Comencem per la primera parada!

Duquesa Suites
Duquesa Suites

1. Duquesa Suites

Un aparthotel situat davant del Port Vell i que captura tota l'essència més marina de Barcelona, especialment a la terrassa situada al cel de l'edifici, amb vistes espectaculars a l'estació de vaixells i als voltants del Barri Gòtic. La visita us farà recórrer tots els espais públics de l'hotel, un edifici senyorial, tant per dins com per fora, que data de finals del segle XVIII i que ha anat mutant en funció de l'època viscuda: abans de ser hotel, també va ser seu d'un banc i d'oficines del Govern. Navegueu per tot el seu diari històric! Reserveu la visita aquí.

- 22 de novembre, 18.30h / 19h / 19.30h / 20h
Pl. Antonio López, 5. M: Jaume I (L4) / Barceloneta (L4)

Hotel España Ramblas
Hotel España Ramblas

2. Hotel España Ramblas

L'Hotel España Ramblas està ple de sales amb nom propi. Té una raó: porten com a títol el nom de l'artista o l'obra responsable de què l'espai sigui una veritable obra d'art. És el cas de la Sala Sirenes, un preciós menjador esgrafiat per Ramón Casas, i també el de la Sala Arnau, presidida per la xemeneia d'alabastre de l'escultor Eusebi Arnau. Alguns no són tan evidents... un s'amaga darrere del substantiu de la Fonda España: Lluís Domènech i Montaner, que va posar mans a l'obra per reformar-la i convertir-la en una autèntica joia modernista. Apunteu-vos a alguna visita per poder contemplar totes aquestes preciositats. Reserveu-la!

- 22 de novembre, 17.30h/ 18h/ 18.30h/ 19h
Sant Pau, 9-11. M: Liceu (L3)

Catalonia Eixample 1864
Catalonia Eixample 1864

3. Catalonia Eixample 1864

El nom de l'hotel ja fa de guia: un edifici amb més de 150 anys d'història i dels primers referents de l'explosió urbana barcelonesa del segle XIX i de l'entrada a la modernitat. La façana n'és el seu més clar exemple, l'únic de grans dimensions de tota l'Eixample, obra de Raffaelo Beltramini. Està construït en estil clàssic eclèctic que contrasta lleugerament amb un interior modern i elegant. Essència que palpareu a la proposta de visita, amb una copa de cava i un petit aperitiu de km0 al finalitzar. Txin txin! Cliqueu aquí per reservar!

- 23 de novembre, 18.30h / 19h / 19.30h / 20h
Roger de Llúria, 60. M: Girona (L4)

Claris Hotel & Spa GL
Claris Hotel & Spa GL

4. Claris Hotel & Spa GL

Una altra visita amb inici i final feliç, una copa de cava a l'acabar! L'inici? La història del Claris Hotel & Spa GL, ubicat al Palau Vedruna, un edifici construït el 1883 i del qual es conserva la façana original d'estil neoclàssic -una de les primeres residències senyorials que van ocupar xamfrans a l'Eixample barceloní. Una mena d'hotel museu per doble, un monument en si mateix i també seu de la Sala Museu, que acull una exposició d'art precolombí, amb una àmplia representació de peces de la cultura maia i precolombina. Us apunteu a aquest viatge? 

- 23 de novembre, 18.30h / 19h / 19.30h / 20h
Pau Claris, 150. M: Diagonal (L3,L5)

Continental Palacete
Continental Palacete

5. Continental Palacete

Un palauet que es va mudar, sí, tal com llegiu, es va arrancar de Passeig de Gràcia per centralitzar-lo a plaça de Catalunya, tocant al Quadrat d'Or del districte de l'Eixample, conservant les seves arrels: la Casa Fabra, una mansió del 1863. Compta amb els salons originals, un d'ells d'estil Versalles Lluís XV, i amb objectes de col·leccionista com copes i coberteria de plata que en l'actualitat es troben exposats al vestíbul. Es va arribar a titllar d''hotel rosa' perquè la propietària, Pilar Vallet, va decorar algunes de les habitacions amb roba d'aquest color. I encara hi ha més anècdotes! Escolteu-les a la trobada.

-23 de novembre, 18.30h / 19h / 19.30h / 20h
Rambla de Catalunya, 30. M: Passeig de Gràcia (L2, L3, L4)

Granados 83
Granados 83

6. Granados 83

És lògic que l'hotel transporti l'etiqueta de 'Monument'! Es troba situat en un edifici del segle XIX rehabilitat, amb una estructura de ferro oxidat i els murs interiors de maó cara vista recorden la història del tèxtil industrial de Catalunya. Entre les seves parets d'arquitectura industrial, acull una fascinant col·lecció d'art asiàtic, així com una col·lecció de mosaics romans que ens fa viatjar a les grans viles patrícies dels segles II-VI dC. Una exhibició en tota regla que acabarà amb copa de cava en mà. Feu la vostra reserva.

- 23 de novembre, 18.30h / 19h / 19.30h
Enric Granados, 83. M: Diagonal (L3, L5)

Hotel Miramar Barcelona
Hotel Miramar Barcelona

7. Hotel Miramar Barcelona

El guia us farà passejar pels seus infinits jardins, que tot i que tenen una frontera clara, la de l'hotel, es confondrà amb la verdor pròpia de l'enclavament: els boscos de Montjuïc. Situat en el llindar entre la metròpolis i la natura, l'Hotel Miramar Barcelona alberga tanta riquesa històrica com natural: es va construir l'any 1929, seguint la tradició noucentista. Va acollir banquets, balls, i fins i tot, estudis de televisió. El 2006, Óscar Tusquets el va restaurar i combinar amb elements avantguardistes. Què més ha passat en aquest hotel? Descobriu-ho a la visita amb una copa de cava, que convida la casa. I segur que voldreu quedar-vos a sopar, que us ofereixen un 10% de descompte!

- 23 de novembre, 18.30h / 19h / 19.30h / 20h
Pl. Carlos Ibáñez, 3. M: Paral·lel (L2, L3)

Yurbban Passage Hotel & Spa
Yurbban Passage Hotel & Spa

8. Yurbban Passage Hotel & Spa

El Yurbban Passage Hotel & Spa enfonsa les seves arrels en un context tèxtil i damunt de l'històric Passatge de les Manufactures, que va ser part de la muralla de la Ciutat Comtal. En aquesta visita, redescobrireu la Barcelona del segle XIX, recorrent aquest passatge que acollia un formiguer de tallers, comerços i indústries tèxtils. També us topareu amb una altra acció artística, 'Petjades' d'Antoni Yranzo, que recull les passes del passat, present i futur. L'experiència culminarà a l'impressionant 'rooftop', entre panoràmiques de Barcelona i una copa bombollejant, si el temps ho permet. Difícil resistir-se... Ja podeu reservar-la aquí!

- 23 de novembre, 16h / 16.30h / 17h / 17.30h
Trafalgar, 26. M: Urquinaona (L1, L4)

Arai 4*S Monument
Arai 4*S Monument

9. Arai 4*S Monument

Aquest hotel és com una nina russa d'art que es va despullant capa per capa. Es troba en una antiga casa senyorial que forma part del Patrimoni Arquitectònic, Històric i Artístic de Barcelona. L'impressionant cassetonat del sostre del 'hall' és una reproducció de l'original, així com l'arc de forja obra de l'artesà Angel Rull. També anomenada com a Casa dels Quatre Rius en honor als frescos de les seves façanes obra de Jaume Fábregas, va ser construïda a la fi de segle XVIII i va passar a ser propietat dels marquesos de Sagnier, a més d'albergar breument l'Escola Massana i el Foment de les Arts Decoratives. A principis de segle XXI va ser adquirida per Derby Hotels Collection, que va reformar-lo. Una obra d'art que us deixarà un bon regust de boca per doble; amb una copa que inclou la visita (aquí per reservar)!


- 24 de novembre, 18.30h / 19h / 19.30h / 20h
Avinyó, 30. M: Liceu (L3)

Bagués
Bagués

10. Bagués

Bagués és l'evolució del Regulador, construcció de Josep Fontseré Domènech que data del 1850. Constitueix un magnífic exponent de l'arquitectura classicista romàntica amb un estil clarament italià. Els seus interiors remodelats combinen l'Art Nouveau, l'estil de moda del segle XIX de la capital europea, Brussel·les, amb el de la Ciutat Comtal, el Modernisme. I també és un museu de la joieria que va ser en el passat, Bagués-Masriera! A cada habitació general hi trobareu exposades diferents peces d'orfebreria de l'antic taller. Tota una joia al cor de les Rambles que podreu recòrrer durant la visita i que promet un final feliç cava en mà. Apunteu-vos!

- 24 de novembre, 18.30h / 19h / 19.30h / 20h
La Rambla, 105. M: Liceu (L3)

Gran Hotel La Florida
Gran Hotel La Florida

11. Gran Hotel La Florida

Un prestigiós hotel boutique situat al cim barceloní més alt, a la vora del Tibidabo, i des d'on podreu contemplar una de les millors vistes de la ciutat; tot un somni dissenyat pel Doctor Andreu. Existeix des del 1924 i després de ser utilitzat com a hospital durant la Guerra Civil, es va tornar a reobrir al 1950. Algunes de les personalitats més cèlebres s'hi han allotjat, com Rosalia, però també d'anys anteriors, entre ells, Ernest Hemingway, James Stewart, George Sanders, Rock Hudson o la princesa Fabiola i el príncep de Bèlgica. I a vosaltres també us tractaran com a una estrella si reserveu el vostre lloc, amb una copa de cava de cortesia i oferint-vos un 10% de descompte al restaurant per quedar-vos a sopar.

- 24 de novembre, 18.30h / 19h / 19.30h / 20h
Vallvidrera al Tibidabo, 83-93. Autobus: Sant Cugat (111)

H1898
H1898

12. H1898

L'H1898 delata part de la seva història a la façana, on s'hi llegeix 'Compañía General de Tabacos de Filipinas', personalitat que va adquirir l'edifici quan començava a gatejar. Però abans, va ser residència particular de la família del marquès de Cometes, fundadors de la Companyia Transatlàntica Espanyola. Val la pena contemplar els balcons, obra de la remodelació de Josep M. Sagnier; així com les escultures al·legòriques de comerç i d'ultramar de Francesc Pagès i Serratosa, i també les fotografies Filipines captades per la fotògrafa sueca, afincada a Barcelona, María Espeus. El tour inclou les zones protegides... quin misteri! Aneu a desvelar-lo!

- 24 de novembre, 18.30h / 19h / 19.30h / 20h
La Rambla, 109. M: Liceu (L3)

Iberostar Selection Paseo de Gracia
Iberostar Selection Paseo de Gracia.

13. Iberostar Selection Paseo de Gracia

Aquest exemplar d'Iberostar a Passeig de Gràcia també va acollir grans personalitats en el curs de la seva història, especialment quan va ser un cafè a finals del segle XIX. Està plantat en un edifici històric d'estil monumental i classista, amb una decoració neobarroca a la base de la construcció, que incorpora escultures de Frederic Marés. A més del lobby, podreu entrar a veure una habitació i la seva terrassa! I, per si fos poc, el restaurant Ca's Menestral us convidarà a una copa o refresc i us fa una oferta especial per si voleu tastar la seva cuidada gastronomia, amb el menú 'Ruta Monument' (24,95€ per persona, IVA i bodega inclosos). Reserveu l'entrada?

- 24 de novembre, 18.30h / 19h / 19.30h / 20h
Plaça de Catalunya, 10. M: Plaça de Catalunya (L1,L3)

Mercer Hotel Barcelona
Mercer Hotel Barcelona

14. Mercer Hotel Barcelona

Us hi sentireu més segurs que mai, rodejats de fortaleses: un palau senyorial del segle XIII que ressegueix la muralla romana de l'antiga Bàrcino, i que integra una torre de vigilància del segle I, espais que inclouen la visita i on podreu observar pintures originals del segle XIV. Al final us proposaran una cita gastronòmica: un assortiment de tapes al bistrot le Bouchon (18€ per persona): mollete d'albergínia, croqueta de pollastre rostit, crema de carbassa a la vainilla i una copa vi, cava o cervesa. Una experiència deliciosa dins d'un 'castell'! Us hi apunteu?

- 24 de novembre, 18h / 18.30h / 19h / 19.30h
Carrer dels Lledó, 7. M: Jaume I (L4)

Le Méridien Barcelona
Le Méridien Barcelona

15. Le Méridien Barcelona

Un hotel històric i encantador ubicat al cor de Barcelona, que ha estat i sovint és l''escollit' per innombrables celebritats. Podreu respirar tota aquesta efervescència! Endinseu-vos en la riquesa de la cultura local mentre exploreu les connexions artístiques de l'hotel, que es manifesten en cada detall: per exemple, conserva la fisonomia neoclàssica de l'antiga façana, combinada amb els trets generals d'arquitectura típica de postguerra. El final és temptador, gaudir d'un menú especial de 35 € al restaurant CentOnze, de tall mediterrani i inspiració avantguardista. Us sumeu al pla?

- 26 de novembre, 18.30h / 19h / 19.30h / 20h
La Rambla, 111. M: Plaça de Catalunya (L1,L3)

Una ruta que podeu cosir al vostre gust! Quina serà la vostra primera puntada?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat