Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pinball a l'Illa
Núria Cugat

Us agraden els jocs d’Arcade? Aquestes màquines de ‘pinball’ son per vosaltres!

El centre comercial L’Illa Diagonal tindrà instal·lada fins el 4 de febrer una mostra de màquines del milió antigues i cada setmana hi haurà una competició per guanyar una targeta regal. No us ho perdeu!

Time Out en col·laboració amb L'Illa Diagonal
Publicitat

Hi ha una generació que va créixer amb les màquines de ‘pinball’, també conegudes com les màquines del milió, en una època en la que la vida social es feia als bars o a les sales de màquines recreatives, i encara no s’havia accelerat la revolució dels videojocs. El ‘pinball’, per qui no el conegui, és un joc molt simple en la teoria però alhora força complicat en l’execució: una bola de metall cau per una superfície inclinada plena de punts de contacte que s’il·luminen i emeten sons aguts cada cop impacta contra alguna d’aquestes zones, i cada cop que això passa sumem punts. L’objectiu del joc és aconseguir no perdre mai la bola pel forat que hi ha a sota –per això l’hem de colpejar amb les barres inferiors que controla el jugador, per tornar a fer-la pujar amb força– i sumar el màxim de punts. Durant molts anys, aquesta màquina recreativa va ser la reina d’una generació de jocs mecànics, gràcies també als seus fabulosos dissenys.

Tant si sou nostàlgics de les màquines del milió com curiosos que volen captar la bellesa d’aquestes taules estridents, ara teniu una oportunitat d’admirar alguns ‘pinballs’ mítics al centre comercial L’Illa Diagonal, on s’ha instal·lat una exposició de models clàssics que es podrà visitar fins el 4 de febrer, amb accés lliure i horari de 17.00 a 20.00 hores, de dilluns a divendres, i ampliat també de 12.00 a 14.00 hores els dissabtes. A més, cada setmana es farà un torneig i qui sumi més punts rebrà un suculent premi. Per conèixer més, us convidem a seguir llegint.

1. Fins a 100 euros en targeta regal

La rivalitat en el ‘pinball’ sempre ha estat ferotge, i la clau de l’èxit és sumar punts i més punts, fins a fer un milió o més. Aquesta motivació va ser la que va forjar grans especialistes en mantenir activa la bola i en destrossar els seus rivals. I si creieu que esteu a l’alçada del repte, ara és un bon moment per demostrar-ho. Els tres tornejos es faran en les setmanes que estarà oberta l’exposició. Podeu registrar-vos lliurement escanejant un codi QR que trobareu a l’Illa, i una de les màquines –una diferent cada setmana– estarà preparada per jugar i registrar puntuacions. Al final de la setmana, l’usuari que sumi més punts rebrà una targeta regal per un valor de 100 euros per comprar a l’Illa. Us desitjaríem sort, però aquí el que cal és tècnica. Demostreu que la teniu.

2. Vuit models mítics

Hi haurà un total de vuit màquines del milió en exposició, algunes clàssiques i d’altres modernes. Per exemple, la més antiga serà una Fish Tales de 1992, que va produir l’empresa Williams. La seva característica és que els ‘flippers’ –les palanques per fer pujar la bola– estaven una mica més separades del que era habitual, i costava més mantenir-se viu. També hi haurà una The Shadow de 1994, i una dedicada a Los Picapiedra de 1994, un objecte que servia per fer publicitat de la pel·lícula que es va produir aquell any. Les màquines més modernes són un model inspirat en Godzilla (2021), un altre amb disseny d’El Señor de los Anillos (2003), una altra dedicada al grup de rock KISS i dues amb superherois: Spiderman (2007) i Black Knight (2019).

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat