Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La decisió de Manperel
La decisió de Manperel

5 raons per llegir: La decisió de Manperel

Jordi de Manuel

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
La decisió de Manperel
Jordi de Manuel
Columna
206 pàg. 19,90 €
Com a 'La decisió de Sophie', 'La decisió d'Anne', 'La decisió de Brandes' i altres, a 'La decisió de Manperel', XXIIIè Premi Pin i Soler, De Manuel enfronta la nostra dualitat: cor i raó, art i ciència, instint i reflexió.

Perelman, el matemàtic rus que va fugir després de resoldre la conjectura de Poincaré, ha inspirat l’autor per crear un científic frankensteinià. Les cintes enregistrades d’un mort, el seu pare, l’obligaran a replantejar-s’ho. Novel·la de paisatge i personatges, 'La decisió de Manperel' és pur àrtic, tundra, illa del mar de Barentsz. Clima i entorn, de fet, compten tant com la mare, com el carter, com el gos Grisha. I tot, tant com el títol. L’atmosfera és cosa de ciència, però també de literatura. Autor de gènere negre –va crear l’inspector Sergiot– i també de part de la millor ciència ficció en català, De Manuel ha fet un pas: torna a hibridar, però ara en reflexiu. Mig filosòfica, mig científica, mig fantàstica.
Només ho ha dit, fins ara, el gran Munné-Jordà, però un dels secrets d’aquest llibre és la combinació de l’il·lustrat Manperel i el carter-caçador Botonov. El savi i el salvatge, vaja (Katzantzakis, Skármeta, Arsèniev). Els dos humans que portem dintre, posats de nou a decidir.
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat