Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'El valor de l'esforç', de Gregorio Luri

Us donem cinc raons per llegir 'El valor de l'esforç', de Gregorio Luri

Publicitat

EL VALOR DE L'ESFORÇ
Gregori Luri
Proteus
38 pàg. 9 €

Un llibre sorprenent: té menys de 40 pàgines, surt d'una xerrada per a alumnes de sisè, es llegeix d'una glopada i sembla de lectura obligada. Per què? Ras i curt, perquè encomana els fonaments de la meritocràcia. Tant de bo ens els aprenguéssim!
Sorgida al segle XVIII, la meritocràcia premia el talent, els mèrits, per sobre d'altres raons nascudes de la desigualtat. Per arribar-hi, diu Luri al llibre, cal difondre la idea que l'esforç ajuda, que l'interès recompensa, que l'honest és superior al trampós. Que lluny n'estem...
Estructurada com una classe, la xerrada transcrita fa d'un tema filosòfic una conversa per a tots els públics: copiar exàmens no està gaire mal vist, explica Luri, però oi que al quiròfan preferim un metge estudiós? I per què la informació esportiva o del cor molts l'aprenen sense esforç? Com fomentem l'interès?
Hi haurà qui plantegi que 40 paginetes no subratllen gaire la idea de l'esforç. Per arribar a la claredat expositiva de Luri, però, cal molta feina prèvia. I aquest doctor en Filosofia, autor de 'L'escola contra el món' i 'L'escola republicana', porta anys demostrant-la.
Publicat a la col·lecció Saber de Proteus, forma part d'un projecte que voldria posar l'ètica al centre de les nostres vides. És una editorial valenta i necessària, que lluita per situar on pertoca l'assaig i la reflexió en català. Donar-hi suport... és un deure.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat