Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Homes sense dones

Homes sense dones

Haruki Murakami

Publicitat
Homes sense dones
Haruki Murakami
Trad. Albert Nolla i Jordi Mas
Empúries
269 pàg. 19 € Segurament els lectors de Murakami esperen la publicació de cada nou llibre de l'escriptor japonès amb la mateixa ansietat que els seguidors de 'Jocs de trons' l'inici d'una nova temporada de la sèrie. Doncs bé, l'espera ha acabat i segur que Homes sense dones no decebrà els incondicionals del tòtem nipó.

Les relacions sentimentals entre homes i dones són l'eix argumental de les set històries d'aquest llibre en què Murakami torna a demostrar un cop més que és un mestre a l'hora de plasmar en paraules les emocions. Totes les constants del personal univers literari de Murakami les trobem condensades en aquestes històries: les llargues converses plenes de confidencialitats i revelacions inesperades; els personatges de rara sensibilitat que sovint es comporten de manera estranya; la càlida atmosfera de complicitat que s'estableix entre dues persones (ja siguin amics, amants o desconeguts) quan parlen obertament dels seus sentiments i emocions.

És veritat que, a vegades, Murakami pot caure en un excés de sentimentalisme i que algunes de les experiències i reflexions personals dels seus personatges resulten una mica críptiques. Però, en qualsevol cas, el balanç final d''Homes sense dones' és clarament positiu perquè el que fa Murakami en aquestes set històries és reflectir, de manera creïble i emotiva, les imprevisibles reaccions que tenen les persones quan estan enamorades. I també els estralls i cicatrius emocionals que provoca el desamor en uns personatges que després d'haver estimat intensament, tracten d'adaptar-se a la solitud d'una nova vida sense la companyia de l'ésser estimat.

I és que l'amor és el que dóna veritable sentit a les vides dels homes i dones que protagonitzen aquest llibre. Fins i tot, en la història més estranya de totes, l'escriptor japonès té l'atreviment de recuperar la figura de Gregor Samsa, el protagonista de 'La metamorfosi' de Kafka, per convertir-lo en un fràgil ésser enamorat que tracta d'adaptar-se amb dificultats a la seva nova fesomia humana. Murakami, el gran Murakami en estat pur.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat