Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Lo que no se dice

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Lo que no se dice

Lo que no se dice

VV.AA

Per Ricard Ruiz Garzón
Advertising

VV.AA
Dos Bigotes
200 pàg. 18,95 €

1. El tabú: gai i cañí
Se n'han de dir moltes coses, del quart llibre de la jove editorial Dos Bigotes: que és de relats, que és variat però mai fluix, que dóna la volta als tòpics de l'Espanya 'cañí'... i que tracta temes gais, l'especialitat del segell. Així, Lluís M. Todó escriu de religió i catalanisme; Luisgé Martín, de futbol; De Villena, de l'exèrcit; Schimel, del flamenc; Mendicutti, dels toros. I tots, de l'homosexualitat... 'made in Spain'.

2. El sexe: per capes
Ni la bestiesa de creure que a tot relat gai hi ha sexe ni la ingenuïtat de pensar que en tot el llibre no es carda: l'antologia, d'inèdits i ben il·lustrada per Raúl Lázaro, ofereix la subtilesa de Martín i la carn en barra de De Villena, la poesia de Mendicutti i la grolleria gens gratuïta de José Luis Serrano, la intel·ligència d'Óscar Esquivias i la violència de Fernando J. López. En conjunt, però, guanyen per golejada les experiències... textuals.

3. La cita: per repetir
Entre les sorpreses, el debut d'Álvaro Domínguez parlant del que es diu sense dir a les famílies, el 'bullying' gai de López o la identitat sexual en entorns rurals d'Hernández. Lo que no se dice no és un volum previsible, sinó revelador, intens i de qualitat: permet veure l'evolució des dels fons d'armari franquistes fins a l'obertura LGTB del nou segle, però també, i sobretot, llegir bons contes.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising