Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Los hermanos Sisters

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Los hermanos Sisters

Los hermanos Sisters

Patrick deWitt

Per Carles Valbuena
Advertising
Patrick deWitt
Trad. Mauricio Bach
Anagrama
336 pàg. 18,90 € Llegir un 'western'? Per què no? És veritat que és un gènere molt nord-americà, però més enllà de la seva específica localització geogràfica moltes vegades els temes que tracta són universals i també ho són els anhels i conflictes dels seus personatges. Un bon exemple és 'Los hermanos Sisters' del canadenc Patrick deWitt. Narra la història de Charlie i Eli Sisters, dos germans que treballen com a sicaris d'un magnat i han de viatjar des d'Oregon City fins a Califòrnia per tal de complir l'encàrrec de matar un home.

El seu llarg recorregut a cavall pels agrestos paisatges de l'Oest nord-americà ocupa bona part d'una novel·la de ritme molt àgil, en la qual cada etapa d'aquest viatge narrat a través de la mirada de l'Eli, el germà més sensible i reflexiu, reserva experiències i trobades insòlites Si voleu una comparació cinematogràfica per entendre millor el seu to i atmosfera, l'obra de DeWitt estaria sens dubte més a prop de l'estil dels germans Cohen que no pas del sobri classicisme de John Ford.

Plena de personatges singulars, de somiadors solitaris i demacrats que es juguen la vida per trobar una mica d'or i ho acaben perdent tot. Una història amb grans dosis de violència, és cert, però gens gratuïta si tenim en compte la feina d'aquests dos germans. Diferent i molt entretingut, aquesta llibre demostra que la cobdícia acaba sent autodestructiva i que fins i tot els assassins a sou desitgen, en el fons, canviar de vida i trobar la pau interior. Una pau que, gairebé segur, no trobaran mai.
Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising