Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Los hermanos Sisters

Los hermanos Sisters

Patrick deWitt

Publicitat
Patrick deWitt
Trad. Mauricio Bach
Anagrama
336 pàg. 18,90 € Llegir un 'western'? Per què no? És veritat que és un gènere molt nord-americà, però més enllà de la seva específica localització geogràfica moltes vegades els temes que tracta són universals i també ho són els anhels i conflictes dels seus personatges. Un bon exemple és 'Los hermanos Sisters' del canadenc Patrick deWitt. Narra la història de Charlie i Eli Sisters, dos germans que treballen com a sicaris d'un magnat i han de viatjar des d'Oregon City fins a Califòrnia per tal de complir l'encàrrec de matar un home.

El seu llarg recorregut a cavall pels agrestos paisatges de l'Oest nord-americà ocupa bona part d'una novel·la de ritme molt àgil, en la qual cada etapa d'aquest viatge narrat a través de la mirada de l'Eli, el germà més sensible i reflexiu, reserva experiències i trobades insòlites Si voleu una comparació cinematogràfica per entendre millor el seu to i atmosfera, l'obra de DeWitt estaria sens dubte més a prop de l'estil dels germans Cohen que no pas del sobri classicisme de John Ford.

Plena de personatges singulars, de somiadors solitaris i demacrats que es juguen la vida per trobar una mica d'or i ho acaben perdent tot. Una història amb grans dosis de violència, és cert, però gens gratuïta si tenim en compte la feina d'aquests dos germans. Diferent i molt entretingut, aquesta llibre demostra que la cobdícia acaba sent autodestructiva i que fins i tot els assassins a sou desitgen, en el fons, canviar de vida i trobar la pau interior. Una pau que, gairebé segur, no trobaran mai.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat