Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Rafael Tasis

Rafael Tasis, novel·lista policíac

Àlex Martín Escribà

Publicitat

Rafael Tasis, novel·lista policíac
Àlex Martín Escribà
Alrevès
214 pàg. 16 €

Cal recordar-ho: la novel·la policíaca, marginada durant dècades en català, va tenir en el barceloní Rafael Tasis i Marca (1906-1966) un pioner que hi va veure molt de futur. Teòric, activista i autor de la trilogia que tanca 'Un crim al Paralelo', és el centre de 'Rafael Tasis, novel·lista policíac', un homenatge que el creu, amb el pare Pedrolo i el fill Fuster, avi del gènere: "el Poe català ".
A més d'estudiar Tasis i la seva obra, Martín Escribà fa un estudi de les penúries inicials del policíac català i una recopilació d'articles, cartes i ressenyes que són història viva. A més d'omplir un buit i situar Tasis on li correspon, el llibre difon uns orígens, celebra uns referents i reivindica un espai literari, Barcelona. Tot molt negre, això sí. Criminal. Indispensable.
Com a la col·lecció crims.cat, dirigida pel mateix Martín Escribà, l'editorial Alrevès palesa amb aquest títol la fermesa de la seva aposta pel gènere. "Bibliòmana", segons la paraula emprada per Joan Fuster en referir-se a la Bíblia valenciana de Tasis, l'aposta es completa aquests dies amb autors del segell als festivals, com Sebastià Bennasar, Josep Torrent, Carles Quílez o el famós Víctor del Árbol. Tots sospitosos, còmplices d'en Tasis.
Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat