Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Vidas gloriosas

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Vidas gloriosas

Vidas gloriosas

Elisabet Riera

Per Ricard Ruiz Garzón
Advertising

Vidas gloriosas
Elisabet Riera
Fondo de Cultura
232 pàg. 18 €

1. Els aventurers: reals
Vet aquí un gran llibre del qual, oh injustícia, gairebé no s'ha parlat. Literari i de no-ficció, poètic i divulgatiu, gloriós en la veu, aquest regal de l'Elisabet Riera arrenca amb deu aventures davant deserts històrics o personals: l'incestuós i autoproclamat emperador Lebaudy, McKenzie volent omplir el Sàhara de canals... Fascinants. Oblidats. I herois de nou, a punt per estimbar-se... per la porta gran.

2. Els autors: d'estil
Dels abismes de viatgers i exploradors, que ja va tractar a l'obra sobre Joseph Roig La línea del desierto, Riera passa al segon bloc de 'Vidas gloriosas' amb vuit escriptors crepusculars: més buscadors, més genis fracassats. Com Stevenson, malalt i sense illa del tresor; com Dalí, ignorat per Freud en llegir-li un poema; com Roussel, autor d'una insondable nota de suïcidi. Com Jarry. Reviscuts de forma exitosa... i en plena falta d'èxit.

3. El secret: les dones 
La filla de Lord Byron amb les matemàtiques, la Beauvoir pujant una muntanya, Flannery O'Connor sucumbint a la superstició, les casades Elisa Sánchez Loriga i Marcela Gracia Ibeas... El terç final el formen nou dones ocultes que rematen un llibre bestial, epifànic, que no mereix silencis. Investigueu-lo com fa l'autora amb aquell quadre explícit de Courbet: a fons, més enllà... del sexe.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising