Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Vidas gloriosas

Vidas gloriosas

Elisabet Riera

Publicitat

Vidas gloriosas
Elisabet Riera
Fondo de Cultura
232 pàg. 18 €

1. Els aventurers: reals
Vet aquí un gran llibre del qual, oh injustícia, gairebé no s'ha parlat. Literari i de no-ficció, poètic i divulgatiu, gloriós en la veu, aquest regal de l'Elisabet Riera arrenca amb deu aventures davant deserts històrics o personals: l'incestuós i autoproclamat emperador Lebaudy, McKenzie volent omplir el Sàhara de canals... Fascinants. Oblidats. I herois de nou, a punt per estimbar-se... per la porta gran.

2. Els autors: d'estil
Dels abismes de viatgers i exploradors, que ja va tractar a l'obra sobre Joseph Roig La línea del desierto, Riera passa al segon bloc de 'Vidas gloriosas' amb vuit escriptors crepusculars: més buscadors, més genis fracassats. Com Stevenson, malalt i sense illa del tresor; com Dalí, ignorat per Freud en llegir-li un poema; com Roussel, autor d'una insondable nota de suïcidi. Com Jarry. Reviscuts de forma exitosa... i en plena falta d'èxit.

3. El secret: les dones 
La filla de Lord Byron amb les matemàtiques, la Beauvoir pujant una muntanya, Flannery O'Connor sucumbint a la superstició, les casades Elisa Sánchez Loriga i Marcela Gracia Ibeas... El terç final el formen nou dones ocultes que rematen un llibre bestial, epifànic, que no mereix silencis. Investigueu-lo com fa l'autora amb aquell quadre explícit de Courbet: a fons, més enllà... del sexe.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat