Xènia, tens un whatsapp

Xènia, tens un whatsapp

Gemma Pasqual i Escrivà

Publicitat
Xènia, tens un whatsapp
Gemma Pasqual i Escrivà
Barcanova
208 pàg. 10,95 €. Quan tindrem un bolero sobre el doble check? Mentre arriba, vet aquí una obra juvenil que juga amb el WhatsApp per cantar la història de la Xènia, una adolescent penjada alhora pel mòbil i pel bombonet del Carles, un company de classe. Barrejada amb la difícil amistat de la Laia, l'atreviment de l'àvia i un antic petó amb el Cesc, l'aventura comença tova, avança irònica, es torna culta i acaba amb una sorpresa... tan doble com el check!
Menys superficial que altres obres similars, 'Xènia, tens un WhatsApp' juga amb els símbols, els missatges i les emoticones del mitjà citat al títol, glossari final inclòs. La sorpresa, però, ve dels seus codis ocults: literaris (del Pedrolo eròtic a Orgull i prejudici), cinèfils (de 'Casablanca' a 'Tens un e-mail'), musicals (d'Andreu Rifé a Antònia Font)... En fi, que es guanya l''smiley': ;-).
Ara és la tecnologia, però abans van ser l'amor i el feixisme ('Et recorde, Amanda'), l'esport i la malaltia ('Roger lo Pelat'), la infància i la poesia ('Quan deixàvem de ser infants'), la dansa i la guerra ('Llàgrimes sobre Bagdad'), la ciència i el franquisme ('La relativitat d'anomenar-se Albert'), el futbol i els immigrants ('Barça ou Barzakh!'). La valenciana Gemma Pasqual sempre fa pensar: és una creadora... amb missatge!
Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat