Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Biblioteca Joan Miró

 • Llocs d'interès
 • Eixample
 • preu 0 de 4
 1. Joan Miró
  © Tatiana Rojas
 2. Biblioteca Joan Miró
  Foto: Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona
 3. Biblioteca Joan Miró
  Foto: Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona
 4. Biblioteca Joan Miró
  Foto: Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona
Publicitat

Time Out diu

La Biblioteca Joan Miró va ser el primer edifici de Barcelona a ser considerat com a tal i ret homenatge a un dels artistes catalans més rellevants

Us imagineu un vaixell com a biblioteca? La de Joan Miró ho és. Tot i que fa molt no compta amb aigua al seu voltant, va néixer amb la idea de ser un vaixell que va pel mar del coneixement. Està situada dins d'un parc amb molt d'encant, així que la visita a l'exterior és part de l'experiència. És ben petita, però això és el que la fa acollidora, molt familiar. Aquí trobareu el fons bibliogràfic d'edicions d'editorials catalanes importants dels anys 80 i 90, però el que la fa diferent d'altres, és la seva part artística -llibres il·lustrats- en referència al pintor Català, Joan Miró. Els seus 27 anys han fet que tingui un valor nostàlgic i especial per als fidels lectors. Nuria Perarnau, directora de la Biblioteca, defineix aquest lloc com a "rabeig de pau i tranquil·litat", I vosaltres?

Horari de la biblioteca

La biblioteca és d'ús públic i gratuït i és oberta els dilluns i els divendres de 15 a 20 h, i els dimarts, dimecres i dijous de 9.30 a 13.30 h, i de 15.30 a 20 h. Com altres biblioteques municipals de Barcelona, del 25 de setembre al 23 de juny, els dissabtes també obre de 10 a 14 h.

Un edifici innovador

La biblioteca Joan Miró va ser el primer edifici de la ciutat concebut com a biblioteca el 1990, així com el primer a tenir un catàleg automatitzat. L'edifici va ser dissenyat pels arquitectes Beth Galí, Màrius Quintana i Antoni Solanas, que van voler fer un homenatge a un dels artistes catalans més importants internacionalment. Actualment, la biblioteca també està compromesa amb el medi ambient i incorpora millores d'eficiència energètica, que fan que l'edifici consumeixi menys, a més de comptar amb plaques fotovoltaiques a la coberta.

Joan Miró

La biblioteca porta el mateix nom que el parc en homenatge a l'artista Joan Miró. A l'espai verd també es pot veure 'Dona i ocell', una de les seves escultures més emblemàtiques, de 22 metres d'alçada.

No és estrany que la biblioteca hagi volgut retre homenatge a Miró, ja que va ser un dels màxims representants del surrealisme que va deixar una extensa obra tant en pintura, com en escultura, com en gravat, com en ceràmica. Tant va ser la influència de l'autor que, el 1975, es va fundar a Barcelona la Fundació Joan Miró; un centre que vol difondre les tendències noves de l'art contemporani. Tot i que les seves obres no només estan concentrades a Barcelona, sinó que estan repartides per tot el món a ciutats com Londres, Nova York, Estocolm i París, entre d'altres.

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez

Detalls

Adreça
Vilamarí, 61
Barcelona
08015
Transport
Espanya (M: L1, L3, FGC) Tarragona (M: L3)
Horaris
Dl. i dv. de 15 a 20 h; Dt. dc. i dj. de 9.30 a 13.30 h i de 15.30 a 20 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà