Zoo de Barcelona
Zoo de Barcelona

Gaudiu del Zoo mentre descobriu els seus valors per preservar la biodiversitat planetària

El Zoo vol ser casa de conservació de la biodiversitat del planeta, de recerca científica i sensibilització cap als animals. Descobriu com compleixen els seus objectius en primera persona!

Time Out en col·laboració amb Zoo de Barcelona
Publicitat

Voleu experimentar com el Zoo és un dels agents més importants a l’hora de preservar la fauna del planeta? Només es pot fer anant-hi! Un breu tast d’algunes de les seves accions: circuits educatius per sensibilitzar als infants i adolescents, espais per protegir animals en perill d'extinció, sessions informatives…

El Zoo no para de reinventar-se per convertir-se en un actor positiu en la preservació de la biodiversitat del planeta i, si aneu a visitar-lo o participeu en algunes de les seves activitats, ho descobrireu de primera mà mentre gaudiu de la companyia dels seus eixerits habitants (i si teniu carnet de membres, amb alguns avantatges afegits). Us expliquem punt per punt com ho fan i com és ser membres del Zoo Club!

Una llar per als animals

Més de 30.000 espècies d’animals estan actualment en perill d’extinció, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), i la xifra va en augment. Els zoos hi juguen un paper molt important gràcies al seu potencial per contribuir a la conservació d’espècies i hàbitats. Per això, el Zoo de Barcelona continua posant tots els seus esforços en tres pilars bàsics per a la preservació del planeta: la conservació, la recerca i la sensibilització, amb el benestar animal com a prioritat transversal fonamental.

El 2019 el Zoo de Barcelona va aprovar un pla per reformar-se i ser cada cop més fidedigna al seu objectiu principal: la conservació i cura de les espècies per sobre de tot. Tot això seguint fil per randa el que les institucions científiques i entitats oficials recomanen amb aquesta fi, treballant braç a braç amb organitzacions mediambientals i animalistes tan importants com WWT o UICS, entre altres.

Activitats: educant de forma vivencial!

L’educació és una de les eines més poderoses per transformar el món i el Zoo de Barcelona l’utilitza en favor de les espècies de les quals en té cura. Per això, totes les activitats que podreu fer tenen la intenció d’educar sobre com és la situació actual i quines eines tenim al nostre abast com a individus i societat per poder contribuir a la preservació dels animals.

Un exemple és l’activitat en família sobre els bisons europeus, parents dels bisons prehistòrics que es van extingir a la Terra. Amb l’ajuda activa dels zoos, tornen a poblar els boscos d'Europa i, a l’experiència, us explicaran moltes altres curiositats d'aquests animals de la mà dels cuidadors i cuidadores mentre els veieu en viu! Tenen altres activitats per fer en família i també dirigides a les escoles, per sensibilitzar als més petits i adolescents. Podeu bussejar en la pàgina web per veure quines us criden més l’atenció.

Contribuir a la missió: unir-se al Zoo Club

Gràcies a la transformació activa del Zoo i a la seva oferta d’experiències atractives i motivadores, el Zoo Club ja té més de 80.000 membres que estimen la natura i s’impliquen en la seva protecció d’una manera lúdica, emocionant i divertida.

Amb el Passaport de Natura ja consolidat, adreçat a membres del Zoo Club, es pretén fomentar el coneixement de la biodiversitat d’una manera entretinguda, amb una oferta d’activitats molt diversa: ‘La descoberta del Zoo’, ‘Un felí als nostres boscos’, ‘Primats i humans, cosins germans’ són alguns exemples. Us interessen aquests temes? Doncs encara hi ha més, perquè el passaport també inclou alguns altres avantatges. Us hi apunteu?

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat