• Llocs d'interès | Barques i vaixells
  • Pedralbes

Jardins del Palau de Pedralbes

Els senyorials jardins del Palau de Pedralbes, on s’exhibeixen obres d’art i tenen lloc concerts, són una porta d’entrada a la Barcelona benestant i noble

Publicitat

Time Out diu

És una de les zones verdes amb més personalitat de la ciutat. La vegetació densa dels jardins del Palau de Pedralbes proporciona ombres molt valorades per agafar una mica d’alè durant l’estiu mediterrani. S’hi pot passejar, passar una estona en família (disposa d’una àrea de joc per a nens) i contemplar una pèrgola parabòlica dissenyada pel geni del modernisme català Antoni Gaudí, entre altres peces artístiques.

Escultures i obres de Gaudí entre els til·lers

Si passegem pels jardins, ens podem trobar amb un bon nombre d’escultures de diversos períodes històrics. Set d’elles, d’autors com Enric Casanovas o Manuel Fuxà, van ser creades en els anys 1928, 1929 i 1930, quan aquest terreny formava part de les dependències barcelonines del rei espanyol Alfons XIII. L’ús del sòl va ser cedit posteriorment a l’Ajuntament de Barcelona i, finalment, a la Generalitat de Catalunya.

Als jardins del Palau de Pedralbes també hi ha art de segona meitat del segle XIX, inclosa una segona obra del creador de La Pedrera: la gaudiniana Font d’Hèrcules, una peça de pedra i ferro forjat. De creació més recent és l’estàtua amb una localització més central en el conjunt: ‘Mediterrània’, d’Eulàlia Fàbregas de Sentmenat, presideix l’estany que hi ha a l’entrada del recinte.

Concerts per gaudir les nits d'estiu

Amb el pas dels anys, aquest emplaçament també ha consolidat el seu ús possible com a espai de cultura. Han tingut lloc múltiples concerts en el marc del festival Les Nits de Barcelona Palau de Pedralbes, que suposen una ocasió ideal per escoltar música durant les nits d’estiu en un entorn privilegiat.

Horaris i ubicació dels jardins del Palau de Pedralbes

Els jardins del Palau de Pedralbes són d’accés gratuït. Els seus horaris varien en funció amb el moment de l’any, i també s’ha de tenir en compte que el recinte roman tancat quan tenen lloc actes institucionals. L’estació de metro Palau Reial és una de les millors opcions de transport públic per arribar-hi, juntament amb diverses línies d’autobús. Podeu consultar recorreguts possibles a través de l’eina de planificació de viatges de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Detalls

Adreça
Avinguda Diagonal, 686
Barcelona
08034
Transport
Palau Reial (M: L3)
Preu
Accés gratuït
Horaris
De 10 a 19 h (horari d’hivern). De 10 a 20 h (horari d’estiu). Tanquen quan se celebren actes institucionals al Palau de Pedralbes
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà