Museu Gelògic del Seminari de Barcelona
©Amics del Museu Geològic del Seminari
  • Llocs d'interès
  • Eixample

Museu Geològic del Seminari de Barcelona

Un museu poc conegut al centre de Barcelona amb més de 90.000 fòssils, especialitzat en els invertebrats

Publicitat

Time Out diu

Fundat el 1847, aquest museu està dedicat a l'estudi de la Paleontologia, especialment de fòssils d'invertebrats. Malgrat sofrir moltes pèrdues amb la Guerra Civil, després es van començar a refer les col·leccions i actualment el seu fons compta amb més de 90.000 fòssils de tots els períodes geològics. Si esteu interessats en la història de les ciències naturals, és un dels museus de Barcelona que hauríeu de conèixer.

Què es pot veure al Museu Geològic?

El museu disposa d'una gran sala d'exposició, dividida en dues per una vitrina central en la qual hi ha un esquelet complet d'un mastodont. En la resta de vitrines podreu descobrir curiosos fòssils d'animals i plantes, des de l'era Paleozoica fins a la *Cenozoica.

També té 700 holotips. Si no esteu familiaritzats amb aquest terme, un holotip és un exemplar, normalment es troba en un museu, que serveix per a descriure una nova espècie, és designat com el seu "exemplar tipus". Es tracta de la peça més important dels museus.

A més, la Sala Cardenal Carles té una funció didàctica i hi trobareu una gran varietat d'espècimens fòssils, taxidèrmies i minerals, acompanyats d'explicacions il·lustrades i figures. El museu també compta amb un laboratori i una de les biblioteques més importants del país dedicades a la Paleontologia.

Horari i preu del Museu Geològic del Seminari de Barcelona

El museu obre de dilluns a divendres de 16 a 18 h, i l'entrada és gratuïta. Està situat al carrer de la Diputació, 231, en ple barri de l'Eixample.

Detalls

Adreça
Diputació, 231
Eixample
Barcelona
Transport
Universitat (L1-L2)
Preu
Entrada gratis
Horaris
De dl. a dv. de 16 a 18 h
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà