Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Una cultura a prova de crisi

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Moritz fàbrica

Una cultura a prova de crisi

Cerveses Moritz celebra els seus 160 anys d’història i rememora les diferents etapes de la cervesera catalana des dels seus orígens fins avui

Advertising

crisi econòmica que havia esclatat tres anys enrere colpia amb força famílies i comerços. A Barcelona, els resultats de les eleccions municipals van posar fi a més de tres dècades ininterrompudes de govern socialista i s’obria un nou període marcat per l’austeritat i les retallades. Però no tot van ser ombres a causa de les finances. En l’àmbit cultural, hi va haver molt bones notícies.

Per començar, es va executar el pla de trasllat de la Filmoteca de Catalunya a un nou equipament, al barri del Raval, que es va estrenar a l’inici de l’any següent. En el nou edifici, la Filmoteca va veure com augmentaven el nombre d’espectadors respecte als anys anteriors. I a pocs metres del Raval, les obres del Mercat de Sant Antoni van revelar restes arqueològiques de fa 300 anys. La troballa estrella va ser un baluard de l’antiga muralla que havia servit per defensar la ciutat durant el setge del 1714.

No gaire lluny del mercat, el barri va recuperar un dels equipaments més mítics de la ciutat. Cerveses Moritz va inaugurar la Fàbrica Moritz Barcelona, un espai ubicat al centre històric de Barcelona amb més de 4.500 metres quadrats destinats a l’oci i la cultura. La rehabilitació de l’edifici, a càrrec del prestigiós arquitecte Jean Nouvel, incloïa una cerveseria, dos restaurants, una botiga, sales polivalents i una microcerveseria on es produeix cervesa fresca que es consumeix "in situ".

Un projecte on la gastronomia té un paper protagonista a través dels seus restaurants, que ofereixen una cuina catalanoalsaciana executada pel guardonat xef de la guia Michelin Jordi Vilà. Però molt més que una fàbrica de cervesa o un espai gastronòmic, la Moritz és un punt de trobada on es fan presentacions, conferències o festes. Un espai cultural que connecta la ciutat amb la seva història.

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising