Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Barcelona Beer Festival 2013

Barcelona Beer Festival 2013

Quan tot retrocedeix, la cervesa artesana creix: espera doblar l’assistència de l’any anterior i guanyar adeptes a la causa

Per Ricard Martín
Advertising

Si els esdeveniments gastronòmics fossin estrenes cinematogràfiques, el Barcelona Beer Festival (BBF), estrenat l'any passat, seria allò que els anglosaxons anomenen un sleeper: una producció de pressupost irrisori que esdevé, sense fer soroll, un èxit majúscul.

Poca broma: per una modesta trobada de cervesa artesana al Convent de Sant Agustí hi van passar 10.000 persones. Moltes altres es van quedar fora, amb l'escuma als llavis. Ara arriba la segona edició, que com diuen els nord-americans serà bigger, better and faster: se celebrarà a La Cúpula de Les Arenes del 8 al 10 de març, i s'espera que hi passin unes 25.000 persones.

Un festival artesà
La cervesa que s'hi beurà és artesana, el festival diuen que també: "Suplim la professionalitat amb dedicació", explica Miquel Rius, un dels organitzadors del BBF. I sobretot amb l'orgull "de donar a conèixer un producte gastronòmic de qualitat; no es tracta de venir a consumir litres, sinó d'apropar- se a un producte d'alta qualitat".

Aquestes són les xifres: en una barra de 50 tiradors, s'aniran alternant 300 cerveses artesanes diferents. D'aquestes, 70 seran de productors estrangers. La resta, catalanes i espanyoles. Tot un all- star de beuratges; i molts seran el primer cop que es podran beure a l'estat. "El festival serà com un ésser viu", vaticina Rius, "les cerveses que s'hi serveixin divendres canviaran cada dia". I no us espanteu: prometen que la majoria dels preus de les birres rondaran entre els dos i els tres euros. Que serà el mateix que tindran unes tapes subministrades pel restaurant La Lola (pintxo de truita, ensaladilla russa, papas arrugás), La Viandateca -pel cantó del platillo: capipota amb cigrons, mandonguilles amb curri-, empanades de Moncho's, i creps dolces i salades de La Creperia, a banda d'un assortiment de formatges asturians. I que els puristes no s'espantin perquè, segons ens assegura Rius, "les cerveses es serviran a tres temperatures diferents", fet que s'ajusta molt al servei ideal per a cada cervesa. Reforçat, també, per un personal "amb formació per tirar bé les canyes".

El més important, afirmen, és el microunivers de bonhomia i compartició de coneixements que es crea. "La grandesa de la cervesa artesana és que és fàcil conèixer el promotor. I quan ho fas, entens molt bé el que beus", sentencia Rius.

Activitats de diumenge:

13:00 - Magic Rock: presentació d'aquesta nova cervesera britànica

11:00 - Cervesa i cuina: presentació del llibre 'Noves Sensacions Gastronòmiques'

Advertising

15:00 - Cervesa a la Carta: taller per a professionals de l'hosteleria

17:00 - Taula Rodona, sobre temes d'actualitat de la cervesa

Advertising

Diària - Introcata: introducció a la degustació

Diària - Freakata: la degustació més atrevida

Advertising

Diària - BeerCheese: maridatge de cervesa i formatge

Diària - Cata en LSC (llengua de signes catalana)

Recomanat

    També t'agradarà

      Best selling Time Out Offers
        Advertising