El director de cinema Paco Toledo és un dels socis d'aquest molt recomanable restaurantde cuina 'nikkei, fusió de peruana i japonesa. El xilè, enamorat del menjar peruà, ha posat a la carta plats com l’arròs chaufa, barreja sorgida de la cuina peruana i xinesa, els cebiches (n’hi ha un de salmó amb mango!), tiraditos, el sashimi peruà i les causas, un plat amb base de puré de patata que podria recordar una ensalada russa. I també una bona colla de curris: Pacífico y Sur és menjar refrescant amb un punt de picant. I bon pisco sour!
Paco Toledo està a punt d'acabar la seva nova pel·lícula a l'Illa de Pasqua. Tot i així, el realitzador ha deixat una estona el seu cuquet cinematogràfic per muntar un restaurant al Poble-sec. Aquesta faŀlera no és cosa de fa dos dies. Ja fa temps va crear un restaurant de cuina nikkei (japonesa i peruana) amb un amic i els va anar tan bé que Toledo, xilè enamorat del menjar peruà, ha decidit obrir Pacífico y Sur.
El restaurant fa dues setmanes que és obert, i un cop d'ull a la carta deixa ben clar el viatge nikkei amb influències xilenes, xineses i, si convé, tailandeses.
Ja ho avança el nom: Pacífico y Sur. A la carta, no hi falten especialitats com l'arròs chaufa, barreja sorgida de la cuina peruana i xinesa, els cebiches (n'hi ha un de salmó amb mango!), tiraditos, el sashimi peruà i les causas, un plat amb base de puré de patata que podria recordar una ensalada russa. I també una bona colla de curris: Pacífico y Sur és menjar refrescant amb un punt de picant.
Els que tingueu dubtes davant de noms tan curiosos com ají i rocoto, no dubteu a preguntar-ho o, directament, demaneu el menú degustació. El món és dels valents per només 10 euros. I afanyeu-vos, perquè quan la colla dels tastaolletes comenci a saber com cuinen a Pacífico y Sur, s'ensuma perill de superpoblació.
Pisco sour a la peruana
Per acompanyar aquests plats, la beguda de la casa és el pisco sour, versió peruana. És a dir, el que s'elabora amb pisco, l'aiguardent fet a base de raïm, suc de llimona o llimona dolça, sucre de canya líquid, angostura i una clara d'ou. N'existeix una versió xilena, menys elaborada però igualment deliciosa, que Paco Toledo prepara a qui li demani. Encara que ell sigui xilè, en prefereix la versió limenya. Fins a quatre menes de pisco sour ofereixen a la carta, aquesta beguda refrescant i àcida que fa tan bona companyia aquí.
El pisco sour se sol prendre d'aperitiu, però els peruans i xilens que vénen al restaurant acostumen a acompanyar amb el pisco tot l'àpat. Si vosaltres encara no esteu preparats, no patiu. Hi ha cervesa catalana i peruana i un parell de vins perquè us endinseu en la cuina nikkei. L'Albert Adrià ha obert a pocs metres un altre restaurant de cuina d'aquest estil. Mentre estalvieu per anar-hi, aneu a Pacífico y Sur. La pel·lícula de Toledo és de baix pressupost però guanyarà premis.