Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els millors bikinis de Barcelona

Aquest és el Top 10 del clàssic entrepà de pernil i formatge amb pa de motlle

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat
El rotund

El rotund

A El Tarannà, el nou local de moda al tan de moda carrer Parlament de Sant Antoni, fan una variant de bikini on, a diferència del que passa en altres ocasions, canvia el continent i no el contingut. En lloc de pa de motlle, el preparen amb pa de pagès acabat de sortir del forn Baluard de la Barceloneta (paraules majors) i torrat fins adquirir aquell punt de cruixent que rasca, rasca. La seva contundència acaba amb el mite que un bikini no atipa. El pagès del Tarannà no deixa insatisfet ningú.

El francès

A la Perla de Oro segueixen tallant i pesant el pernil dolç davant de la clientela. Però en lloc d’embolicar-lo perquè te l’enduguis, l’utilitzen per preparar alguns dels millors entrepans de la ciutat. La influència francesa, el propietari ve de més enllà dels Pirineus, també es fa notar al bikini. En aquest antiga botiga de queviures plena de delícies gastronòmiques el preparen amb emmental i el planxen dins d’una barreta estil baguet. Tot i que no figurin com a bikini, ofereixen variants amb formatge de raclette o reblochon.

Publicitat

El mallorquí

A la Cerveseria de Gràcia (Plaça de la Revolució, 3) sempre troben un forat per a qui arriba a misses dites, fins i tot els dies que mig barri s’hi ha instal·lat per veure el partit del Barça. Aquest és el regne dels grups i les famílies (fins i tot hi ha un racó perquè jugui la canalla), així que el menjar i els preus també són populars. En el terreny dels bikinis, no s’aparten de les variants clàssiques, que agraden a tothom: el serrà, un amb un punt d’orenga, i el mallorquí, amb la sobrassada cuita al punt just, sense que empastifi tot l’entrepà.

L’americà

L’americà

És ben sabut que a Catalunya l’entrepà calent de pernil dolç i formatge rep el seu nom de la sala Bikini que als anys 60 el va popularitzar tot adaptant allò que a França coneixen com a 'croque monsieur'. El nostre bikini a Espanya es diu 'mixto' i a Portugal, 'francesinhas'. Fins i tot els nord-americans han traduït el croque monsieur. L’anomenen Monte Cristo, l’arrebossen amb ou i el fregeixen en lloc de torrar-lo. A Barcelona podeu tastar-lo al Marmalade, on el serveixen acompanyat de melmelada de nabius. Això sí, només dissabte en horari de brunch. Al Milk (Gignàs, 21), dels mateixos propietaris, el podreu tastar cada dia!

Publicitat

El vegetarià

Un bikini sense tall segueix sent un bikini? A l’Otto Sylt, experts en tota mena de botifarrons, diuen que sí. Les llenques de pernil les substitueixen per triple de formatge: brie, emmental i el fonent que no pot faltar. Tot desfet entre dues llesques de pa anglès torrat al punt de mantega. Un bikini, cruixent, contundent, saborós i greixós com el que més. I encara proposen una altra combinació ben original: el bikini mexicà, que canvia el pa per la tortilla i aporta un regust picantet gràcies al guacamole.

El tres peces

Res de berenar com si ens haguessin convidat a una casa de nines. A l’Olla del Torrent ((Torrent de l’Olla, 106) no hi trobareu ni magdalenes repintades amb cremetes ni tes de deu mil aromes. Aquí s’hi ve a berenar com abans: amb gana. En una carta plena a vessar de gelats, batuts, sucs, creps, xocolates i pastes també hi ocupa un bon espai l’oferta de bikinis i triquinis. En el segon cas, es pot escollir els ingredients a col·locar entre les tres llesques de pa Bimbo: formatge fonent, brie i pollastre guisat, per exemple.

Publicitat

El clàssic

Les granges La Catalana haurien de ser patrimoni de la Humanitat. Nosaltres sentim especial debilitat per la que es troba a la Ronda de Sant Pere, 28. Combina la funcionalitat d’una cafeteria espaiosa, les temptacions dolces d’una granja de tota la vida i l’originalitat d’estar decorada tota ella en blau i groc. S’hi pot esmorzar i berenar, però també dinar menú o plats combinats. I per suposat menjar-t’hi el bikini clàssic, clàssic. Que no vol dir que no es pugui demanar amb pernil serrà o fins i tot estil croque madame, amb un ou ferrat.

El nostàlgic
Ivan Giménez

El nostàlgic

Poques coses recorden tant l’aroma de la infantesa a Barcelona com menjar-se un bikini a la cafeteria d’El Corte Inglés. Com fèiem ja fa anys quan acompanyàvem la mare a comprar un dissabte a la tarda. Ara el serveixen entre dues llesques allargades i generoses de pa anglès i acompanyat de patates fregides. El punt estratègic per degustar-lo al màxim és en qualsevol de les taules al cantó de les finestres, des d’on es contempla la millor perspectiva possible de la plaça Catalunya. / Bikini: 2,95 €

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat