Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right L'Ànima del Vi, mam del bo sense ressaca
Ànima del Vi
©IvanGiménez Ànima del Vi

L'Ànima del Vi, mam del bo sense ressaca

Un bar de vins ecològics i per emportar

Per Montse Virgili
Advertising

Benoît Valée va obrir un petit celler a Gràcia, L'Ànima del Vi, cap al 2006. El rètol anunciava: 'Vins naturals'. Naturals?, vam pensar la majoria, però és que no ho són tots? Que no surt de la vinya el vi que bevem? El que volia dir aquell francès d'ulleres inevitables i camisa hawaiana és que a la seva botiga només venia vins sense sulfits; és a dir, sense conservants. "Els sulfits fan que el vi es conservi però també hi resten personalitat", això és el que vam aprendre mentre tastàvem els vins del Benoît.
Des del gener, en Benoît ha reobert al barri de la Ribera. Aquest cop, com a bar, com sempre havia volgut.

En el nou establiment, dins d'un edifici antic amb una volta rotunda que el sustenta, en Benoît i la seva xicota serveixen una bona representació de vins catalans, espanyols i francesos acompanyats de platets elaborats per ells mateixos. El bar del Born encara s'ha tornat "més estricte", segons Valée, perquè a Gràcia encara es podia trobar algun vi amb baix percentatge de sulfits. Ara, "res de res", somriu l'home que quan va arribar a Barcelona i parlava de la seva guerra contra els sulfits va ser tractat d'extraterrestre en el món vitivinícola.

Amb la filosofia francesa d'un bar à vins, l'Ànima dels Vins ens ofereix la possibilitat de prendre els vins per ampolles o copes en unes tauletes de marbre mentre tastem una esqueixada de bacallà, un platet de formatges (la burrata fa plorar de felicitat) o un pernil de Trévelez sense additius.

A les prestatgeries hi trobareu totes les referències de vi. Heu de restar set euros al preu marcat si voleu saber quant us costarà endur-vos el vi a casa. Si alguna cosa persegueix en Benoît Valée és la reivindicació de la cultura del vi: "La gent ha de tornar a beure vi. Molts prefereixen la cervesa perquè als bars no es mimen els vins".
A l'Ànima del Vi no els agraden ni els tastos, ni els maridatges. Tot està bé si gaudim amb el que hi ha dins la copa. I com que l'única química dels seus vins és la dels llevats naturals, ell assegura que els seus vins no provoquen ressaca. Ho haurem de comprovar.

Més informació

L'Ànima del Vi

Bars i pubs Bars de vins Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Benoît Vale, veterà vinater predicador de les virtuts dels vins naturals i ecològics, ha convertit el seu celler de Gràcia en aquest bar de vins a l'estil francès. Això vol dir que ens podem emportar l'ampolla a casa, o seure al local i pagar set euros més del vi per prendre'l allà. Per menjar, una bona selecció de delicadeses amb molt bon nivell.

També t'agradarà

Bars de culte

Restaurants

A Barcelona fots una coça a un roc i en surt un bar, però no tots mereixen una menció especial. Aquesta llista recull els locals imprescindibles, bars de culte de visita obligada. Trobes a faltar algun bar de culte de Barcelona? Ens ho pots dir als comentaris de sota. L'Entresòl El local aposta per la 'qualité: la decoració és senzilla, mesuradament moderna, amb línies clares i lavabos degudament desinfectats. No li cal res més, perquè la seva personalitat es defineix sobre dos eixos inamovibles: una selecció musical que provoca atacs de priapisme i els millors gintònics de Gràcia, entre ells el senyorial Tanqueray Rangpur, una obra d'art amb llima, infusió de te verd i la mateixa aroma que el clatell d'Ana de Armas. Bar Mingus En una cantonada assolellada de dia i de nit, quan es creuen Comtessa de Sobradiel i Ataülf, a pocs metres del Harlem Jazz Club, hi tiren la canya com a Madrid. Sí, sí, ja sé què fa mal, però és cert. Un estudi científic ho confirma. Les canyes contenen la mesura justa de gas, la cervesa reposa i el cambrer serveix la copa sense que sembli que el persegueix un ramat de búfals. Kasparo En aquesta deliciosa terrassa, potser la millor del barri, hi trobareu saboroses tapes i plats del dia. Les seves braves Kasparo fan oposició a estar al top cinc de les millors de la ciutat. I val molt la pena també tastar les croquetes de ceps. Quimet i Quimet Ho diuen totes les guies del món i em sap greu repetir-me però el Quimet i Quimet és, vaja, per deixar anar la

Copes low cost

Bars i pubs Cocteleries

Els millors bars per a economies amb ressaca Hem trobat els bars de Barcelona on us podreu remullar la gola alegrement sense tenir que hipotecar un ronyó. Mans a l'obra? Nevermind El Nevermind resulta un exercici de nostàlgia curiós. En aquest bar ombrívol, carregat i brutenc honoren el rock de Seattle i consideren Kurt Cobain com si fos el fill de l'Esperit Sant. Grenyes, surfers, Alice in Chains a tota llet i, curiosament, molta gent jove. Si hi aneu abans de les 22 h, trobareu els combinats a 3,5 euros! També donen crispetes gratis! Soda Si vas de dia, trobes una botiga de roba i complements. A la nit, després de creuar la zona on ha estat exposat el gènere, t'endinses en una atmosfera fosca, amb tauletes i seients baixos col·locats al voltant d'una zona central que acaba sent pista de ball, ben entrada la nit. Els preus són ajustats. Molt adequat per als amants de la música de la dècada dels 80, tant per estrenar la nit-prenent alguna cosa-com per continuar movent l'esquelet sense deixar-se un ronyó. Bar Absenta Si ets dels que es queden amb la cervesa, aquest lloc segur que t'interessarà. La serveixen a només 1 euro, i és per això que acostuma a estar bastant ple. Fent honor al nom del bar, serveixen aquest destilat d'alta volada i també tenen fama els mojitos que preparen. Cornelia Night Cocktail Bar Veure el bàrman del Cornelia preparant-te un còctel és com tenir un malabarista actuant per a tu sol. Però si a això li sumes la destresa que té a l'hora de pensar combina

Advertising

El millor bar d'Europa!

Restaurants

El Mutis, una estança on l'educació compta tant o més que la cartera, ha guanyat el premi a millor bar d'Europa   Com diu la cançó de Ryan Adams, the bar is a beatiful place. Un altre cataplasma musical sublim per al cor trencat, un elogi dels colzes a la barra i al bon taverner que ens emboira la crua realitat és Lived in bars de Cat Power. Totes dues són cançons que podrien succeir al Mutis: a very beautiful place, és un bar collonut. Tant, que aquesta cocteleria ha sigut triada per la revista Drink's International com el millor bar d'Europa i la setzena millor cocteleria del món! "Ep, som la millor cocteleria de l'Europa continental, els britànics no se senten part d'Europa", puntualitza amb sorna Kim Díaz, propietari del Bar Mut -casa de la bona llauna i el vermut regi- i la seva extensió coctelera, el Mutis.  La segona puntualització de Díaz la fa més satisfet: "Aquest no és un premi tècnic pels còctels sinó a la cocteleria, a l'espai. Una cocteleria és una barra amb un bàrman. Nosaltres li hem donat la volta, i això ho han valorat molt". Perquè el Mutis és un bar que no és ben bé un bar. Un club privat democràticDíaz evita escrupolosament  la definició de bar clandestí. Tot i que el Mutis va obrir el 2009, just en l'època en què s'inaugurava la faŀlera per moure una taula de planxar i descobrir una barra de montaditos. "No m'agrada gens la definició, som un altre concepte de lloc. Més aviat som un club privat que un lloc clandestí", matisa. Afegirem que és

Els 10 còctels més frescos

Bars i pubs

Voleu més copes? Les millors cocteleries Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Les 20 cocteleries de referència Ginger Des de fa nou anys, Ginger és coneguda i molt freqüentada com a cocteleria. No és una cocteleria qualsevol. És un club de vins, copes i cuina que l’ambient, la música i l’originalitat de l’oferta l’han fet sempre diferent. Amb un aire que rescata moments i llocs dels anys 50 i 60, aquest establiment tan particular del Gòic ofereix també petites racions de molt bons plats.  La seva fama com a cocteleria és coneguda, parlarem del seu aspecte culinari, reservat només a les nits. Dry Martini Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és que, senyors,

Recomanat

    També t'agradarà

      Best selling Time Out Offers
        Advertising