Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La cuina japonesa s’enamora del cava

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Tokyo-Sushi

La cuina japonesa s’enamora del cava

El restaurants japonesos aposten per maridar les seves especialitats amb cava

Per Time Out en col·laboració amb Codorniu
Advertising

Un vi blanc ben fred sempre és la primera opció que ens ve al cap per maridar amb peix, i quan parlem de sushi el protagonista és el sake. Però ara, hem de dir, que és el cava el que s’està convertint en l’acompanyant més codiciat de la gastronomia japonesa. El cava, amb les seves bombolles i la seva textura vellutada, és ideal pel sushi, el shashimi o els maki.  Si encara no heu tasta´t aquesta combinació, us deixem alguns japonesos barcelonins on iniciar-vos.

La especialitat del restaurant Umo (Tarragona, 99. Sants-Montjuïc) és el Sumi-Yaki: una brasa de lava volcànica. En aquesta brasa preparen plats tan deliciosos com ankou maru yaki, una peça de rap a la brasa fumat o la seva especialitat tako yaki, una espècie de pop a la gallega a la brasa amb mochi de patata acompanyat de maionesa de wasabi. Imaginat-ho amb un cava ben fred!

Una altre bona opció és el Kibuka (Verdi,64. Gràcia). La seva relació qualitat-preu és un dels seus atractius. Els makis són molt recomanables, n’hi ha d’especials, de fusió i clàssics. No marxis sense provar els grecs: un rotllet recobert d'alvocat i festuc omplert de tempura de salmó, tomàquet sec i salsa tsatsiki, una explosió de sabors a la boca que combinen molt bé amb una copa d’escumós.

Al Doble Zer00 (Jaume Giralt,53. Born) trobarem una cuina nipona amb pinzellades de fusió llatines. Hi ha molta varietat de peces des del sashimi més clàssic fins a combinacions més exòtiques com el urmaki Smoke. La carta és extensa, però com que els plats són en format tapa, podeu tastar diferent especialitats com el foie mi-cuit a la trufa negra amb brunoisse d'anguila caramel·litzada, salsa miso, mostassa antiga i teules d'espígol.

Un dels restaurants que no passa de moda és el Parco (Passeig de Gràcia,119. Gràcia.) famós per les seves peculiars butaques i la gent guapa que si acostuma a reunir. La cuina és impecable, a part d’una bona ampolla de cava, demaneu un shashimi de llobarro  i nigris de peix mantega i trufa. Si sou de postres, plàtan tebi amb xocolata us deixarà extasiats.

L’última parada, és al Shunka (Sagristans,5. Gótic) darrere d’una típica cortina japonesa s’amaga una joia de la cuina nipona. El minimalisme regna a aquesta taverna on menjar a la barra veient com et preparen el menjar, és tota una experiència. El seu punt fort és una matèria primera, fresquíssima i de mercat. Imprescindibles els peixos i els mariscs. Alguns dels plats estrella són: el katsuo tataki: bonítol rostit amb salsa cítrica i lleugerament flamejat o els Shunka makiuramakis de tonyina, salmó i alvocat recobert d'ous de tobiko. Bon profit!

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising