Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors receptes fetes a base de cava

Les millors receptes fetes a base de cava

Plats per obrir una ampolla de cava, per brindar i cuinar

Per Time Out en col·laboració amb Codorniu
Advertising

La cuina catalana té molts plats fets a base de cava, tant en les fórmules culinàries més tradicionals com en les propostes gastronòmiques més contemporànies. Us deixem algunes receptes interessant, per si voleu fer cuinetes a casa, i tenir l'excusa perfecta per obrir una ampolla de cava. No patiu si sou dels que us agrada fer rutes gastronòmiques, també us indiquem alguns restaurants on les pugeu tastar.

Coca d’oli amb sardines, escaliva, raïm i reducció de vinagre balsàmic de cava
Un dels entrants que us recomanem és la coca d’oli amb sardines, escaliva, raïm i reducció de vinagre balsàmic de cava. Posem sobre la coca l’escalivada prèviament tallada a tires fines, les sardines que prèviament hem macerat, el raïm i al damunt l’escarola o la ruca. S’amaneix el plat amb la vinagreta de balsàmic de cava, que unirà els diferents sabors. Aquesta delícia marida molt bé amb un brut nature reserva i la podreu trobar al restaurant Cal Blay (Josep Rovira, 27) a Sant Sadurní D’Anoia.

Crêpe farcida de marisc al cava
Seguint amb els entrants us proposem una crêpe farcida de marisc al cava. Preparem un sofregit de pastanaga i porro, tallem els llagostins, el rap i les gambes ben petits i ho afegim. Preparem una beixamel i unes creps amb la batedora. Afegim la beixamel al sofregit i farcim les crêpes. Per acabar i donar-l'hi personalitat al plat, cal afegir la salsa, reduir el cava a la meitat, barrejant una mica la nata, i quan bulli afegirem una cullerada de beixamel i dues de salsa holandesa. Si voleu tastar aquesta especialitat, ho podeu fer al restaurant Cal Ton (Casal, 8) a Vilafranca del Penedès. 

Lluç amb tomàquet, espinacs i cava
Dels plats principals del restaurant Cigro D’or (Vicenç Perelló, 9-11) a Gelida heu de tastar el lluç amb tomàquet, espinacs i cava. Després de marcar el peix i saltejar els tomàquets i els espinacs prepararem una salsa que li donarà una altra dimensió al plat. Posarem el cava en una cassola, evaporarem un mica l’alcohol i procurarem lligar-lo amb la maizena. Ens ha de quedar una salsa no molt espessa. Podem posar unes ametlles picades per acabar de decorar-lo i acompanyar-ho d’un cava brut reserva.

Espatlla de xai desossada rostida amb cava i compota de pomes i prunes.
I per acabar una recepta de carn: espatlla de xai desossada rostida amb cava i compota de pomes i prunes. Un plat de tardor, on tots els elements es combinen i s'uneixen a la perfecció. Les espatlles descansen sobre un bressol de cebes, tomàquets i pastanagues tallades fines. Ho reguem d’oli i cava per deixar-ho al forn unes 2 hores. Mentre preparem la compota, deixant coure uns 30 minuts els trossos de poma i prunes amb una mica d’aigua. Al restaurant Cal Sadoni (Ponent, 4) a Sant Pau d’Ordal ens recomanen servir-lo emplatat amb la compota per damunt i una branqueta de romaní, regat amb un brut nature gran reserva.

Advertising