Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Prepara Sant Joan per Internet

Prepara Sant Joan per Internet

Vins per la revetlla i sommelier virtual

Per Montse Virgili |
Advertising

Falten pocs dies per a la revetlla i segur que algú ja té el mateix mal de cap que quan s'acosta Nadal. Què farem?, què beurem?, on? A Vidirecte.cat, com a mínim, us n'estalvien un, què beureu. La web ven vins catalans de totes les denominacions i us els envia a casa sense despeses extres. Per als que no tinguin gaire clar quines varietats o denominacions volen escollir, el web ofereix una espècie de sommelier intel·ligent que ens ajuda a trobar el nostre vi a partir d'algunes preguntes: quin àpat voleu cuinar, el mètode de cocció, la intensitat del vi i les aromes que us sedueixen. Al final, el sommelier virtual ens ofereix com a resultat vins diversos que poden anar bé al nostre àpat.

Les màquines són molt boniques però el menú de revetlla decideixo posar-lo en mans de l'Eduard Miquel, director comercial de Vidirecte.cat i apassionat dels vins. Si us el voleu copiar, arranqueu aquest full: donem consells gratuïts i els plats i els vins que vénen a continuació són per a butxaca modesta. Per començar el vespre de Sant Joan, apostem per una coca de recapte, la típica de pebrot i ceba escalivats. L'acompanyem amb un vi rosat del Celler Can Roda, un vi fresc i intens de la DO Alella (5, 50 euros) que maridarà a la perfecció amb la força del pebrot.

Continuem amb una sardinada. Com que es tracta d'un peix blau, necessitem untuositat. Per això ens anirà molt bé el cava brut nature Martina, un escumós amb una mica de fusta que agafa protagonisme amb el peix blau. Aquest cava biològic no arriba als set euros. Pel brindis, no volem complicacions. L'Eduard ens proposa el cava brut nature Planas-Albareda (5,5 euros), clàssic llaminer, tan bo per agafar gana com per brindar.

Arribem a la coca de Sant Joan. Hi ha qui preferirà continuar amb el mateix, però per als innovadors, a Vidirecte.cat ens recomanen un vi dolç, l'Ètim Verema Tardana fet a partir de garnatxa del Montsant. Una meravella que ens posarà tendres  i fins. Si necessiteu un final nostrat i de categoria que inclogui cantada d'havaneres, cerqueu la Ratafia Moliné, un licor artesanal de la vall de Ribes amb una ampolla homenatge a l'anunci de "busco a Jack". (13, 5 euros). No cal beure's l'ampolla sencera, encara que hi hagi solstici: ja podeu entrar a www.vidirecte.cat

Advertising