Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Za!rvesa

La banda més psicodèlica fabrica birra

Publicitat

Si Alex James de Blurva posar en segon pla el negoci musical per elaborar formatges artesans, els barcelonins Za! han començat a demostrar el seu interès per la gastronomia. Esperem que no s’acabi així el seu megaflow damunt l’escenari. La portada del nou disc de Za!, Wanananai, està farcida de taronges, hi ha cançons amb títols dedicats al cafè (Torrefacto Wagneriano i Tueste natural) i acaben de crear i comercialitzar una cervesa pròpia.

En la primera  gira de Za! als Estats Units, la parella defensora del fideu infinit van tastar, per primer cop, una cervesa artesana del tipus IPA (Indian pale ale). Se’n van enamorar i els va quedar el regust saborós del llúpol entre les dents. “Va començar com una broma”, recorda l’Spazzfrica Ehd. Papa duPau té uns amics que elaboraven cervesa artesana. Són els Senglaris, una associació que han muntat una microcerveseria en un molí rehabilitat dins del parc de Collserola. Es van engrescar amb la idea, i amb l’ajut d’aquests cervesers va sortir la Za!rveza!, una strong pale ale. En aquest molí de les Planes, els dos músics van seguir les instruccions dels mestres. “Moldre la malta, barrejar-la amb l’aigua, filtrar-la”, fa memòria Spazzfrica Ehd. Després de l’experiència, l’Ehd recomana a tothom que faci cervesa, perquè “és fàcil i divertit”, gairebé tant com aprendre italià. Ho haurem de provar, doncs.

Només 250 ampolles
De l’etiqueta, se’n va encarregar una amiga, l’Eva, que va escollir un dels símbols i cançó del nou disc, una gasela verda. Potser perquè sabia que aquesta birra correria més que la gasela impossible. Només se n’han fet 250 ampolles i, al ritme de llegenda que gasten els Za!, aviat serà difícil trobar-ne.

Com a beguda artesana i pròpia, no es ven en cap establiment, però la podreu aconseguir en tots els concerts de la gira, si és que a hores d’ara encara en queden. En fan pagar 3 euros, a preu de cervesa feta a mà. Si s’acaba, que en facin més, oi?
Volem Za!rveza!, com a mínim, per tots els llocs on passi la gira. I a hores d’ara encara han de tocar a Suïssa, Anglaterra, Alemanya, Polònia i Arbúcies, entre d’altres. Que no s’escalfi pel camí.

www.myspace.com/putosza
senglaris.wordpress.com

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat