Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bostik Murals

 • Museus i institucions
 • La Sagrera
 • preu 0 de 4
 1. Bostik Murals
  © Bostik MuralsBostik Murals
 2. Bostik Murals
  © Bostik MuralsBostik Murals
 3. Bostik Murals (Rubicon1)
  © Maria DiasBostik Murals (Rubicon1)
 4. Bostik Murals (Btoy)
  © Maria DiasBostik Murals (Btoy)
 5. Bostik Murals (Manu Manu)
  © Maria DiasBostik Murals (Manu Manu)
Publicitat

Time Out diu

Museu i art urbà, a priori, són dos conceptes antagònics, ja que l’art urbà està pensat per estar a l’urbs i no per ser encotillat dins dels paràmetres d’una institució museística. Però el Bostik Murals –el primer museu d’art urbà de Barcelona– trenca aquests esquemes. Darrere del projecte hi ha Difusor i Xavier Ballaz, també responsable del festival Open Walls Barcelona i que l’ha pensat com un lloc de creació i de reflexió al voltant de l’art urbà. “Vam arribar a la Nau Bostik buscant un emplaçament per a l’Open Walls i, veient els espais i les possibilitats que ens proporcionava, va sorgir aquest nou projecte. Però són totalment independents”, explica Ballaz.

No parlem de parets pintades arrencades de carrers i cases, com li va passar al grafiter anglès Banksy, que va veure com la seva obra se subhastava sense el seu consentiment i sense percebre tampoc ni un cèntim. De moment, més d'una vintena d’artistes han donat vida als espais exteriors de la Nau Bostik. “És un lloc encara infraexplotat i en un futur esperem poder utilitzar alguna de les naus en desús”, afegeix Xavier Ballaz.

Les coses han canviat força en els últims anys. Hem passat de la prohibició i persecució dels artistes que pintaven al carrer a viure un moment d’expansió, tant en la presència d’aquestes obres a la ciutat i a grans esdeveniments com d’artistes que s’hi dediquen. En aquest sentit, la tasca del Bostik Murals serà similar a la d’un museu convencional: “Comissionem artistes i portem muralistes rellevants a escala local, nacional i internacional”, diu Ballaz. Passejant per la Nau Bostik lliurement, us trobareu amb els murals de Sixe Paredes, Sheone, Sebastien Waknine, BToy, Fasim, Manu Manu i Sam3, entre altres.

A més de comptar amb aquests reconeguts muralistes, ofereixen les seves parets a estudiants i a artistes d’altres disciplines que volen provar el mural. I per promoure el debat vers l’art urbà “s’aniran oferint activitats com les d’altres museus; és a dir, explicacions de les obres, xerrades, presentacions i tallers”, comenta Ballaz. Que el concepte ‘urbà’ no us faci oblidar que entrareu en un museu. “Decidirem què s’ha de conservar i què no. Aquestes obres tindran més visibilitat i continuïtat que altres murals que es veuen a la ciutat. No passarà això que fa tanta ràbia d’anar a un lloc esperant trobar-hi una obra i que ja no hi sigui perquè hi han pintat a sobre. Aniràs al Bostik Murals i sabràs què hi veuràs. A la web hi haurà tota la informació”.

Escrit per
Erica Aspas

Detalls

Adreça
Ferran Turné, 1-11
La Sagrera
Barcelona
08027
Contacte
Veure Web
Transport
La Sagrera (M: L1, L5)
Publicitat
També t'agradarà
També t'agradarà