Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 1. Monestir de Pedralbes I Jordi Puig C.
  Monestir de Pedralbes I Jordi Puig C.
 2. Monestir de Pedralbes I Jordi Puig C.
  Monestir de Pedralbes I Jordi Puig C.
 3. Monestir de Pedralbes I Jordi Puig C.
  Monestir de Pedralbes I Jordi Puig C.
 4. Monestir de Pedralbes I Jordi Puig C.
  Monestir de Pedralbes I Jordi Puig C.

El Monestir de Pedralbes obre al públic el seu Hort Medieval!

L'entitat ha recuperat l'hort del monestir originari: 3000 m2 de cultiu amb les herbes, fruites i hortalisses de l'Europa Medieval i organitza diferents activitats per apropar-lo a la ciutadania

Time Out en col·laboració amb Monestir de Pedralbes
Publicitat

Visitar el Monestir de Pedralbes és tota una experiència que ens transporta unes passes enrere en el temps. I, ara, aquesta regressió temporal s'accentua amb l'obertura al públic del nou hort que la institució ha fet recreant el que ja existia per abastir la comunitat del convent des de la fundació l'any 1327, fins a les darreries del segle XX. Us agradaria conèixer què menjaven de l'horta i quines herbes medicinals s'utilitzaven a l'Edat Mitjana? Doncs el Monestir de Pedralbes organitza tres tipus de visites diferents perquè conegueu de primera mà com era l'hort del convent, com afectava a la vida mística i contextualitzant-ho en el seu període històric.

Quina activitat us crida més l'atenció? 'De l'hort a la taula' us descobrirà els trets principals de l'alimentació medieval. Passareu per l'hort, també pel magatzem i fins i tot, per la cuina, on aprendreu quines receptes eren les típiques de l'època. L'excursió acabarà al refetor, on s'explicaran les pràctiques ascètiques vinculades a l'alimentació en el món cristià medieval i en l'àmbit conventual femení. L'hort alimentava a les comunitats... però de què s'alimentava tot aquest hort per poder subsistir? Doncs de l'aigua, que hi arribava gràcies al sistema d'abastament d'aigua del monestir, que podreu recórrer amb la visita 'El fil de l'aigua', un element que, a més, té un fort component simbòlic en espais sagrats. El recorregut va des de la mina, el seu pas pel claustre, la cuina, el refetor, la cuina de la infermeria i l'hort. Voleu sentir-vos com treballadors del camp en plena edat mitjana? Llavors, la visita 'El treball a l'hort medieval' és per a vosaltres! Un taller experiencial on podreu aprendre com es treballava amb la terra. Tota una aula d'aprenentatge!

L'hort s'ha convertit en un laboratori perquè s'hi vol experimentar tècniques de cultiu de l'Europa medieval; però també un espai de protecció ambiental i un projecte inclusiu perquè vol ser inclusiu i accessible. Feu una ullada al programa per programar la vostra cita!

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat